jediknight Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 odpowiedz jest prosta: nie dawaj heatspreadera bo on tylko przeszkadza w oddawania ciepla jak jest dobry nawiew. W kazdym badz razie nie jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 a jak jakis wentylek mam na tych pamieciach zamontowac? :| przydalby sie w tym momencie abit otes ram flow .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 tak, masz zamontowac. Poczytaj temat, mniej więcej koło początku są różne teorie nt. wentylków. Ja doradzam dwa 80mm albo jeden 120mm, żeby porządne OC mogło być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dhavos Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 dzej daj nawiew i bedzie spok Nie zapomnij napisac jaki numer Ci sie na nich udalo wykrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 @Dhavos nie ma sie czym chwalic bo zadna rewelacja , memki opisalem w temacie o tych pamieciach ale malo kto je ma wiec temat zima ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 mam dziwnie nowe kostki, sa z 27 tygodnia czyli wyprodukowane 2 tyg temu ;] jak tylko dojedzie dfi to zobaczymy co potrafia .... a tak przy okazji to nie chodzilo mi o to jaki wentylator wybrac tylko jak go zamontowac, macie jakies fotki jak u was sa te wentyle na tym mofsecie i na ramkach ? (ja mam narazie tylko jedna kosc 512 mb wiec z montazem moze byc gorzej...) czytalem ze ktos tutaj ma dwa wentyle 80x80 przyklejone do arctic freezera i to calkiem ciekawy pomysl ale co z tym mofsetem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ja do freezera nie przykleje bo co chwile pamieci przekladam chyba juz z 10 modulow sie przewinelo Wentylek trzyma sie na "gumkach" zalozony na kabelku IDE co ulatwa manewrowanie przy przekladaniu ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) ja mecze moje tccd w geilach ultraX i narazie w dualu przy 3,16v mam 230fsb na 2-2-2-11 na mojej nf7. najwiecej dawalem na nie 3,35V ale juz nie stabilne na takim napieciu, a kiedys mi ktos mowil ze tccd nie lubia napiecia:) BTW chce je ktos kupic? bo kupie bh5 od owsa LINK Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 no fajnie ale to temat o twinach ps dawaj wiecej V tym tccd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 jak lubia takie napiecia to nie tccd tylko tccc czyli szajs;( wim bo tez takie mialem;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 jak lubia takie napiecia to nie tccd tylko tccc czyli szajs;( wim bo tez takie mialem;( 1614980[/snapback] 230mhz 2-2-2-11 to raczej nie tccc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) ktoś może mi pomóc i powiedzieć gdzie mogę kupić SP na AA4T - wszędzie się pytałem i nie mają, pisałem też po ludziach na privie :/ lipka... dzięki i pozdro. cholernie mi zależy na 2x512 CH-5 UTT ;) Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez pogano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dzej Ja mam tak http://img295.imageshack.us/my.php?image=15080520359if.jpg dwie 80 spiete razem na ramieniu zalmana ale kiedyś miałem jeden wentyl na kablu ide i tez bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 kooboos ultraxy byly rozniez na utt , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Własnie zauważyłem jedną rzecz ze często zatrzymują się pamięci na wartości 252 co mnie bardzo dziwi, mam jedna BH druga UTT (AA4T) i obydwie max 252 widze ze wiele osob dochodzi do tych wartosci i zastanawiam sie czy to moze nie jest wina pamieci tylko innego podzespolu, uzywam napiecia 3.3 +0.3 no i poustawianych dosyc ostro alpha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 jaką masz płytę? może wypadałoby podnieść VTT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ktoś może mi pomóc i powiedzieć gdzie mogę kupić SP na AA4T - wszędzie się pytałem i nie mają, pisałem też po ludziach na privie :/ lipka... dzięki i pozdro. cholernie mi zależy na 2x512 CH-5 UTT ;) 1617980[/snapback] Ja niebawem bede mial 1 kostke na sprzedaz ale Ciebie interesuja 2 no i to jest temat na pm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 dobra dzięki jak ktoś będzie miał drugą 512MB CH-5 UTT tych twinmosków to zapraszam do mnie na PM'a albo GG: 2277218. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 mam pytanko: posiadam pamieci na kosciach m-tec. wygladaja jak w opisie czyli 2 koleczka + jedno w prawym dolnym rogu i 4 metalowe nyple niestety nie wim co to za pamieci:ze winbondy to jest pewne ale jakie?? oznaczenia na kosciach to: M.tec 02284 TTD7608F8E6Ei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 To jak wiesz jak się sprawdza to może wiesz ze CH lubią 2-3-2 a BH 2-2-2 z tego co widze masz bardzo dojrzałą sztuke co jest dużym plusem najlepiej puść 2-2-2-5 200 Mhz GOLDa i się okaże :) Przechodzi BH nie to CH ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ba, że winbond to ok, ale sa tez takie winbondy jak CH-6 czy AH-x które do oc dobre nie są, więc się upewnij że to akurat BH-5/BH-6/CH-5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A mi cos odbiło i nakleiłęm raidatory namoje bh6 :/ takie duze seledyowe SPIRE chyba i teraz jak to odkleić by niezepsuć pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Może suszarka w garść , albo jak są gorące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Właśnie okazyjnie kupiłem 2x512 Twinmos speed premium na winbondach BH-5 UTT za cene 260zl :D Jedna kostka jest ok ale druga ma spalony jeden pin ale co najlepsze normalnie smiga bez zajakniecia.Narazie na max napiecia mojej plyty czyli realnie 2.77 wyciagnalem 225 na 2.2.2.5 stabilnie,wiec mysle ze mam chyba dosyc udane kostki.Troszke mnie cena oszolomila bo za 260 zl mam 1gb Twinow na BH-5 :D W tym wypadku to tylko ocz ddr booster zakupie i lece z koksem,sorki za OT ale czy moze ktos wlasnie to przyjemne urzadzonko na sprzedarz?? Edytowane 8 Września 2005 przez =H2o=Destroyer[PL] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 lepiej zmoduj plyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Nie bawie sie w to bo po pierwsze nie jestem za dobry w lutowaniu a po drugie trace gware wiec odpada.. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Widze ze te pamieci sa calkiem niezle. Mam do uzytkownikow dwa pytania: 1. Gdzie je mozna dostac w rozsadnych cenach? 2. W jaki sposob je chlodzic? Czy zalozyc radiatoki na pamieci, czy zastosowac jakis konkretny wentylator procka. Chodzi mi oto jak to wyglada na DFI ULTRA-D s.939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 czy wszystkie pamieci Speedpremiu są na Winbondach bo zamierzam kupić na newage troche ramu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość =H2o=Destroyer[PL] Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Mozesz to latwo sprawdzic wchodzac na ta stronke-->memory datebase :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 chyba newegg? nie wszystkie patrz www.techpowerup.com/memdb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...