Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem twinmosy dokladnie te http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4570.html

czy moglem trafic nie na winbondy na nich? bo jakos nie sprawiaja z wygladu wrazenia jak by to byly winbondy

oznaczenia kosci to

0536M

TMD7608F8E44F

oznacznia z nalepki

P/N M2GEJ16APPFF081ACMT

model no M2GEJ16A-PP

S/N 543M55MA831001

jak to nie winbondy to sie bardzo wkurze a chyba nie...

edit:

to chyba faktycznie nie winbondy.. wiec jak nie one to co to jest m-teki? co za gowno...

Edytowane przez amras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zadzwon do sklepu i je oddaj, W ciagu 10 dni musza Ci przyjac.

to by bylo rozwiazanie... nie chcem tego swinstwa to co potem brac moze sie z nimi dogadam zeby mi wymienili odrazu

na jakis przepis moge sie powolac jak cos masz moze go gdzies?

a i jak bym chcial wymienic to co brac? z tego sklepu moze sie dogadam zeby wymienili

dodane: zaczne sie zalic ze nie chodza mi te mamki ze kluca sie z moja mobo i zeby je wymienili...

Edytowane przez amras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nigdzie JUZ nie pisze na tym Imperium.pl ze te ramy to MUSZĄ byc winbondy (moze sie skonczyly)...wiec nie bylbym taki pewien czy ci tak od niczego wymienia na inne

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nigdzie JUZ nie pisze na tym Imperium.pl ze te ramy to MUSZĄ byc winbondy (moze sie skonczyly)...wiec nie bylbym taki pewien czy ci tak od niczego wymienia na inne

no i wlasnie za nie chca mi ac teraz po 240 za kosc dalem ja na allegro juz wole allegro bo jak nie place watu i podatku to jak sprzedam je nawet za 400 to jeszcze jestem do przodu.. wiec moze mi ktos doradzic jakies ramy w cenie 550-600zł pujda na dfi nf4 u-D zły jestem na te twinmosy dalem sie naciac:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug http://www.techpowerup.com/memdb/ wszystkie speed premiumki pc433 sa na utt bh-5 ... no ale coz

a ja mam takie glupie dosyc pytanie - te niple (znak wyjatkowy winbondow) to jak one wygladaja? bo nie za bardzo kapuje - moze mi ktos to pokazac na fotce (zaznaczyc) ? np. na tych z FAQ z tego topicu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug http://www.techpowerup.com/memdb/ wszystkie speed premiumki pc433 sa na utt bh-5 ... no ale coz

a ja mam takie glupie dosyc pytanie - te niple (znak wyjatkowy winbondow) to jak one wygladaja? bo nie za bardzo kapuje - moze mi ktos to pokazac na fotce (zaznaczyc) ? np. na tych z FAQ z tego topicu

no moje niestety na bh5 ni byly leza na allegro mam nadzieje ze ktos kupi to swinstwo:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może mi ktos podac bo nieznalazłem lub źle szukałem strone www gdzie można sprawdzić na jakich kościach są dane pamięci po numerze ?

było kilka postów wyżej :lol2:

http://www.techpowerup.com/memdb/

mieciop zacny wynik :) możesz podać wszystkie ustawienia z biosu :) dla pamiątek

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał Winbondy CH-5 czyli to samo co Twinmoski w cenie 439zł to zapraszam na tą aukcje ;) 1 sztuka juz moja, kupiłem dlatego przed świętami ze po rozmowie ze sprzedawcą dowiedziałem się iż nie będzie już ich mieć :)

PS. Szkoda ze te kosci to nie ULK2 :P ale CH5 też da rade...

Pozdrawiam,

Soker

http://allegro.pl/show_item.php?item=77983762

Zapomnialem dodać :)

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał Winbondy CH-5 czyli to samo co Twinmoski w cenie 439zł to zapraszam na tą aukcje ;) 1 sztuka juz moja, kupiłem dlatego przed świętami ze po rozmowie ze sprzedawcą dowiedziałem się iż nie będzie już ich mieć :)

PS. Szkoda ze te kosci to nie ULK2 :P ale CH5 też da rade...

Pozdrawiam,

Soker

http://allegro.pl/show_item.php?item=77983762

Zapomnialem dodać :)

tylko to są CH5 tzn że mają timingi najwyżej 2-3-2-5 , czyli stare CH5 nowe CH5 UTT maja 2-2-2-5. Do speedpremium im daleko. Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może mi ktos podac bo nieznalazłem lub źle szukałem strone www gdzie można sprawdzić na jakich kościach są dane pamięci po numerze ?

po dwa na koncach kostek, takie male szerokie na 2mm i grube na 0,5mm powiedzmy

po dwa wytloczenia na kazdej kosci (dwa kolka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko to są CH5 tzn że mają timingi najwyżej 2-3-2-5 , czyli stare CH5 nowe CH5 UTT maja 2-2-2-5. Do speedpremium im daleko.

Pożyjemy zobaczymy :) Ale wole zebyś to co mówił było nieprawdą :razz:

PS. Drugi dual poszedł ;) cena była atrakcyjna

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyjemy zobaczymy :) Ale wole zebyś to co mówił było nieprawdą :razz:

PS. Drugi dual poszedł ;) cena była atrakcyjna

popatrz sobie na naklejke tych pamieci na allegro: 2-3-2-6 1T, zresztą w opisie jest napisane. Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witka

i ja dorwałem TwinMOSY nie speedpremium ale na CH-5 wiec mogę się dopisać :]

245MHz 2-2-2-5 3,1V więcej narazie nie próbowałem :]

A mam jeszcz pytanko bo z mobo jest strasznie duzo zabaw z alphami zeby stabilnie chodziła poywżej HTT350... i czy ma/miał ktoś podobną konfigurację i może zapodać jakieś ustawiania alph dla CH-5 i DFI LP UT nF3 250Gbb :)

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witka

i ja dorwałem TwinMOSY nie speedpremium ale na CH-5 wiec mogę się dopisać :]

245MHz 2-2-2-5 3,1V więcej narazie nie próbowałem :]

A mam jeszcz pytanko bo z mobo jest strasznie duzo zabaw z alphami zeby stabilnie chodziła poywżej HTT350... i czy ma/miał ktoś podobną konfigurację i może zapodać jakieś ustawiania alph dla CH-5 i DFI LP UT nF3 250Gbb :)

Jak chceszHTT >350 to pracuj nad poprawnym ustawieniem parametrów:MAX ASYNC LATENCY i READ PREAMBLE TIME.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chceszHTT >350 to pracuj nad poprawnym ustawieniem parametrów:MAX ASYNC LATENCY i READ PREAMBLE TIME.

To ja wiem już się bawiłem tym sporo ale dalej lipa :( Dlatego też napisałem, że by ktoś dał właśnie ustawienia ze swoich ramów (CH-5) może akurat i umnie by poszło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej przy div 100 i 133 ;) do HTT 350 idzie Max Async-8ns a Read Preamble-7ns na innych czasami jest niestabilnie ;)

moje ch-5 utt biegaja

1,5-2-2-0 (wzasadzie to tosamo co 2-2-2-5) 3,9V 261mhz, alph nie pamietam, padła mobo wiec jak wstanie to powiem, ale bardzo ostre aplphy miałem.

Oczywiscie 2x256........

pozdrawiam ;)

kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi