Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

moje ch-5 utt biegaja

1,5-2-2-0 (wzasadzie to tosamo co 2-2-2-5) 3,9V 261mhz, alph nie pamietam, padła mobo wiec jak wstanie to powiem, ale bardzo ostre aplphy miałem.

Oczywiscie 2x256........

pozdrawiam ;)

kszonek

a mógłbys podać max async i read preamble jakie masz przy div 100 lub div 133 ? :) jak Ci wstanie mobo ofcourse ;) Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mógłbys podać max async i read preamble jakie masz przy div 100 lub div 133 ? :) jak Ci wstanie mobo ofcourse ;)

odwiedz teamt na wekstremalnym o superpi. rozmawiałem tam z hipo podajrze o timingach alpha i tam dałem chyba swoj ciąg, on tez podawał swoj, ale on ma bh5tki i jego alphy wogole u mnie nie działały, wiec nie patrz raczej.

podałbym z pamieci, ale mozliwe ze sie pomyle wiec nawet nie bede Ci mieszał, w kazdym razie to co sa w topicu o superpi sa moimi naj, czyli stosunek wydajnosci do stabilnosci. Dzwieki niektorym tiingom mogłem podnoscic napiecia, czyli przy X alphah, V powyzej 3,4 nic nie dawał, a potem juz mogłem wyzej krecic przy lepszym V, az doszedłem z 250 3.4V do 261 przy 3.9V, mało tego przy ostrzejszych alphach. Ogolnie z tymi timingami jest duzo zabawy, i nigdy nie wiadomo czy gdzies jedna zmiana czy dwie nie poprawi sprawy, ale naprawde spedziałem nad swoimi wiele godzin i ciagle cos znajde, nie wiem jak, ale zawqsze ten 1 mhz wiecej, albo 1 bład mniej w memtescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wyglada na to ze TwinMos wrocil do gry z BH-5. W sklepach mozna znalesc ponownie SpeedPremiumy PC3500 na BH-5. Sam w obecnej chwili zamowilem 2 dla siebie, zobaczymy co mozna z nich wyciagnac. I tak przy okazji to znazlem w angli sklep ktory ma TwinMoski SpeedPremium PC3200, a nuz beda na CH-5 , sciagam do siebie do Londynu jedna kostke , moze podpasuje do tej ktora mi zostala ( jedna poszla z dymem :) ).

Pozdrawiam i Wesolych Swiat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wyglada na to ze TwinMos wrocil do gry z BH-5. W sklepach mozna znalesc ponownie SpeedPremiumy PC3500 na BH-5. Sam w obecnej chwili zamowilem 2 dla siebie, zobaczymy co mozna z nich wyciagnac. I tak przy okazji to znazlem w angli sklep ktory ma TwinMoski SpeedPremium PC3200, a nuz beda na CH-5 , sciagam do siebie do Londynu jedna kostke , moze podpasuje do tej ktora mi zostala ( jedna poszla z dymem :) ).

Pozdrawiam i Wesolych Swiat.

eh, moja jedna 256tka tez jedna poszła z dymem :|

w jakim sklepie znalazłes te 3500? polski? ile? 512tki czy 256tki?

//edit

z pc3500 znalazłem tylko twisttery.... ale cena dobija...

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

512 MB maja, zdaje sie sa w imperium i pcprojekcie. Z czasem sie powinno ich jeszcze wiecej pokazac.

Szkoda ze te na CH-5 nie wrocily.

http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...id_produktu=871

http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4473.html

http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4570.html

cena zła nie jest, tyle co chcieli na allegro z geile ultraX, ciekawe jak sie kreca. Jak Twoje beda w miare to sobie zamowie ;)

niby ch-5 szkoda, ale moze beda, ciekawe jaka bedzie cena.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2650

ciekawa cena..... jak bede miał czas to sie przejade do esc i zobacze czy to bh5, jak tak to sobie je sprawie ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...id_produktu=871

http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4473.html

http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4570.html

cena zła nie jest, tyle co chcieli na allegro z geile ultraX, ciekawe jak sie kreca. Jak Twoje beda w miare to sobie zamowie ;)

niby ch-5 szkoda, ale moze beda, ciekawe jaka bedzie cena.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2650

ciekawa cena..... jak bede miał czas to sie przejade do esc i zobacze czy to bh5, jak tak to sobie je sprawie ;)

Skąd wiecie, że to napewno Bh5/Ch5? Jak sie niedawno pytałem w imperium to juz nie milei Twinów na Winbondach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wiecie, że to napewno Bh5/Ch5? Jak sie niedawno pytałem w imperium to juz nie milei Twinów na Winbondach :?

no wąłsnie nie wiemy, dlatego wole sie kopnąć do esc i sam zobaczyc, jeseli to winbondy to je biore szczegolnie za taką cene, ale jak to cos innnego to niech spadają ;) Teraz ciezko juz cos dostac za rozsadna cene na winbondach nowego. za 460 zł w stanach to mozna dostac ocza, tylko co z przesyłka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie po przeczytaniu tego watku wczoraj postanowilem sprawdzic jakie mam TwinMOSy no i okazalo sie ze to AA4T na M.TEC D50 :) kupowalem je ponad rok temu i zylem w nieswiadomosci chyba sobie pokrece :)

EDIT:

Jak mysicie czy zakup miedzianych radiatorow Cooler Mastera na te pamiatki ma sens ?

Edytowane przez cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie po przeczytaniu tego watku wczoraj postanowilem sprawdzic jakie mam TwinMOSy no i okazalo sie ze to AA4T na M.TEC D50 :) kupowalem je ponad rok temu i zylem w nieswiadomosci chyba sobie pokrece :)

EDIT:

Jak mysicie czy zakup miedzianych radiatorow Cooler Mastera na te pamiatki ma sens ?

Jaka masz mobo? jak mozesz dac duzo V to radiatory pomogą, bo te pamieatki sie strasznie grzeją.

//

wyłałem mail do esc, czy te Twinmosy są na winbondach, no ale zapytałem o s/n to mi wysłali oznaczenia z kosci.... bede musiał pojechac do nich po nowym roku osobiscie.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka masz mobo? jak mozesz dac duzo V to radiatory pomogą, bo te pamieatki sie strasznie grzeją.

//

wyłałem mail do esc, czy te Twinmosy są na winbondach, no ale zapytałem o s/n to mi wysłali oznaczenia z kosci.... bede musiał pojechac do nich po nowym roku osobiscie.

Abit NF7-S 2.0 do tego mam Athlona XP1700@10x200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TwinMos SpeedPremium PC3200 i PC3500, dostalem. Wszystkie mialy na koncu P/N: ...ACMT.

Kostki to Hynix-y D43. Nie sa najgorsze ale nie to co Winbond. Pokrece i zobacze czy oddac czy zatrzymac. Musze poszukac na forum jak to puscic zeby najlpiej smigalo. Bios, napiecie, timingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TwinMos SpeedPremium PC3200 i PC3500, dostalem. Wszystkie mialy na koncu P/N: ...ACMT.

Kostki to Hynix-y D43. Nie sa najgorsze ale nie to co Winbond. Pokrece i zobacze czy oddac czy zatrzymac. Musze poszukac na forum jak to puscic zeby najlpiej smigalo. Bios, napiecie, timingi.

podaj oznaczenia wszystkie :> te z kosci najlepiej, sa remarkowane na twinmosy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podaj oznaczenia wszystkie :> te z kosci najlepiej, sa remarkowane na twinmosy?

Jakie oznaczenia, wystarczy ze masz koncowke P/N ktora Ci mowi wszystko.

AA4T - CH-5 UTT

1A4T - BH-5 UTT

ACMT - HYNIX D43 ( Moje robia 255 2.5-3-3-6 przy 2.8v , dual channel ).

CADT - CRAP ( prawdopodobnie POWERCHIP )

AADT - CRAP ( prawdopodobnie POWERCHIP )

Pisze na nich TwinMos i tyle.

Edytowane przez misobol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie oznaczenia, wystarczy ze masz koncowke P/N ktora Ci mowi wszystko.

AA4T - CH-5 UTT

1A4T - BH-5 UTT

ACMT - HYNIX D43 ( Moje robia 255 2.5-3-3-6 przy 2.8v , dual channel ).

a koncowka oznaczenia kosci? no i jaka jest 5 cyfra przy dacie produkcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są Powerchipy a z ich O/C jest jak z pogodą. Jedne polecą tak, drugie tak. CADT są 0.13 AADT nie pamiętam, ale one chodzą po 250MHz na cl 2.5. CADT biegają średnoi do 230-240(moje latały 240 na 2.9), na 3.3 szły 260 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie z tymi starymi AA4T może być kiepsko... ja miałem takie od kumpla - nie chciały robić na 3,3v 2-2-2-5@200mhz więc od razu mu oddałem. ktoś niedawno powiedział że one tylko 2-3-2-5 będą lecieć ale nie sprawdzałem tak :P

edit

hmm nie próbowałem też zapodać 2T :D chyba pożycze te kostki jeszcze raz

edit

fuj ta kostka jest okropna :|

2-2-2-5 nie idzie wcale, 2-3-2-5 nie dochodzi do 205mhz nawet przy 2T :/

max co pi przechodzi to 2,5-3-3-6-2T@247mhz... i to ma być winbond... :P

wszystko robione na 3,3v

Edytowane przez theboo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie jutro albo pojutrze dojda do mnie CH-5 UTT twinmos 256 ;)

kupione za 57zl :P

ktos mial je razem z goodramami, nie gryza sie?

musza pracowac minimum 1t 235 przy 3-3-3-9 (goodram nie zejdzie nizej :( )

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

i sorki za zasmiecanie ale sprawa wazna i smutna :sad: Otoz padla mi jedna z moich 2x512 MB TWINMOS SP PC3200 CH-5 UTT czyli AA4T i jezeli ktos bylby w stanie mi pomoc w zakresie namiaru gdzie mozna takowa zanabyc droga zakupu bylbym wdzieczny... Albo moze komus np. tez padla jedna i nie wie co zrobic z druga? Ech poruta totalna... :cry:

pozdro,

Yankes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi