boryna Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) opłaca się wymienić gskille 4400LE 2x512 na 4x512 twinmosów speedpremium 1466495[/snapback] Z finansowego punktu widzenia na pewno tak... :), a jesli chodzi o wydajnosc to zalezy czego Ci trzeba... Edytowane 27 Maja 2005 przez boryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Robot i jak z tą nową dostawą? Znalazles jeszcze jakies ciekawe kostki na sprzedaż potrzebującym? A gdzie można nabyc przez neta te speed premium za 430?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 jonathan dawaj wynik testu 4x512 :D nie po to je grzalem zebys sie ociagał !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Robot i jak z tą nową dostawą? Znalazles jeszcze jakies ciekawe kostki na sprzedaż potrzebującym? A gdzie można nabyc przez neta te speed premium za 430?? 1466670[/snapback] Z tego co wiem PITer miał sporo tych memek. Jeśli już ma pustawo to może ja coś skręce... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Z tego co wiem PITer miał sporo tych memek. Jeśli już ma pustawo to może ja coś skręce... :wink: 1467113[/snapback] po ile? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 @CrazyJohn Ja PITerowi nie mam zamiaru robić konkurencji i cena nie ulega zmianie. W pon. wszystkiego się dowiem i dam znać co do ilości i oznaczeń kostek. ...może coś się załatwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 @CrazyJohn Ja PITerowi nie mam zamiaru robić konkurencji i cena nie ulega zmianie. W pon. wszystkiego się dowiem i dam znać co do ilości i oznaczeń kostek. ...może coś się załatwi. 1467160[/snapback] a jakas mozliwosc kupienia testowanych kostek by byla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 @CrazyJohn Raczej mizerna, pamięci będą (jeśli będą...) pochodziły z drugiej ręki, a ja raczej nie będe zamawiał nic więcej niż zapotrzebowanie na daną chwilę - za duża inwestycja, jestem lekko spłukany. Kości oczywiście oczywiście będą sprawdzone i tylko 1A4T lub AA4T, czyli co do max OC trzeba liczyć na szczęście... Myślę że nie będzie źle SpeedPremium raczej trzymają poziom i nie spotkałem jeszcze jakiejś padaki. Jak coś jeszcze to proszę na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Drodzy znawcy tematu :) Udało mi się dziś kupić dwie kostki 256mb AA4T, kupiłem to co było na giełdzie bo to były absolutnie ostatnie sztuki. Dopiero teraz się zorientowałem, że jedna z nich to stare PC2700 na całkiem innym PCB. Jak sądzicie? Te PC2700 z seri AA4T to też CH5 UTT? A może zwykłe CH5? Kostka na pewno jest Winbondowa :) Na razie ta PC3200 (czyli UTT), mimo posiadania płyty na NF2, ładnie mi poszła na FSB 240 (oczywiście najostrzejsze timingi) przy 3,3V. Niestety obie kostki pogryzły się w dualu, ale to nic dziwnego skoro są z całkiem innych parafi :) Edytowane 28 Maja 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 @Hamil_Hamster podaj co masz na kosciach, pogooglaj troche, sa listy kosci i napisane co to jest :) ost szukalem tak jednej BH6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Ta PC2700 ma napisane to M-Tec : 03014 TTD7608F8E60D A ta druga tkwi w kompie i ją właśnie testuje, więc podam później :) Na razie na tej PC3200 mam już FSB 250... jak dla mnie cudnie :D Niestety nie wiem gdzie znajde informacje jaka to konkretnie kość, ale poszukam :) Prawde powiedziawszy to niedługo sprzedam te kostki, chciałem się przekonać jak sprawiają się na moim NF2, a sprawiają się świetnie, więc chyba zapoluje niedługo na VX'y jak moja siostra do stanów wyjedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 na pewno nie sa to ch-5 utt , ja stawiam na zwykle bh-6.najlpeij przestestuj i zobaczysz co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) Nie moge dokładnie sprawdzić, ale prawie na pewno to BH6. A konkretniej dla tych kostek mogą być :Samsung TCB3, TCC4 Winbond AH-6, Winbond BH-6, Twinmos, Hynix, Mtec. Nie trudno wyeliminować z tej listy to czego na pewno nie mam :) Na jakiejś chińskiej czy innej krzakowatej liście OC ktoś wykręcił ramki z tej samej seri na 281,5 mhz :E Ale przy 3,75V (i timingach 2,5-4-4 :huh: ). Niestety przy 3,3V na mojej DFI te ramki kręcą się gorzej niż CH5 UTT. A konkretniej CH5 robią 255mhz i wyżej chipset dostaje zadyszki (modzik skię wykruszył więc daje tylko 1,9V), a te BH6 robią mi 252-253mhz. Ale to chyba normalne, że BH potrzebują wyższych napieć ? Mam z tymi Twinmosami tylko jeden problem, ani jedna z kości nie chce pracować na slocie wymaganym do duala, po prostu nie da rady. Więc i z duala nici. Edytowane 28 Maja 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Kto ma na dfi utlra-d 2x512 , 1A4T , i mu to chodzi stabilnie na ponad 240 2-2-2-5-1T ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 wampir dopuki nie zamowilem w pcp 2x256 speed premium mialem 2x512 1a4t , razem nie robily nawet 235MHz 2-2-2-5 ostre alpha , ale przyczyna byla slaba kostka ktora kupilem w drugiej kolejnosci , max 235MHz szla na 3.2V ale w dualu nawet 3.6V nie dawalo rezultatow , natomiast moja pierwsza kostka ktora kupilem w moim city robila w singlu 252 na 3.4V 2-2-2-5 ostre alpha , z dualem sie bawilem i sprawdzalem biosy , timingi , napiecie , banki pamieci nic to nie dalo , powodem byla slaba druga kostka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 A mi się wreszcie udało ustabilizować memki na 284MHz 2-2-2-5 1T Dual ;] Jako że to jest BH-5 może ustawienia się komuś przydadzą ;] 284,4MHz SuperPI 32M 2-2-2-5 1T Dual @ 3,66v *screen z PI (z o oczywistych względów bo bez aparatu ciężko dać z MemTest czy GM) ale nie na 16M tylko na 32M aby nie było ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) dzisiaj kupilem na gieldzie w Katowicach 2x512 1A4T narazie leca na 220 mhz 2-2-2-6 przy 2.9 V , zaraz je bede dalej meczyl probowal ktos ten myk: http://xtremesystems.org/forums/showthread...highlight=trick 3.3 v z lini 3.3 ? @Mardok na jaim biosie i w jakich slotach ? Edytowane 29 Maja 2005 przez YrC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 dzisiaj kupilem na gieldzie w Katowicach 2x512 1A4T narazie leca na 220 mhz 2-2-2-6 przy 2.9 V , zaraz je bede dalej meczyl 1469985[/snapback] za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 za ile? 1469991[/snapback] 370 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) @Mardok na jaim biosie i w jakich slotach ? N4D510-XCEL2-LL Jak zawsze Pomarańcza. Edytowane 29 Maja 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grosheck Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 370 1469995[/snapback] SpeedPremium czy zwykłe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 http://www.vr-zone.com/?i=2179&s=1 artyluk o twinmosach na winbondach utt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlo! Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 hi! ide jutro po te ramy. Moglbyu mi ktos podac pelna nazwe , serie itp zeby kolo wiedzial o co chodzi bo jedzie jutro zagranice i moze zalatwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) hi! ide jutro po te ramy. Moglbyu mi ktos podac pelna nazwe , serie itp zeby kolo wiedzial o co chodzi bo jedzie jutro zagranice i moze zalatwi. 1471128[/snapback] no tak za wielki ziom z ciebie, zeby chociaz przeczytac temat i podtemat tego postu... boze, rece opadaja... :| PS za piwo dam namiary na 2 kostki UTT (kupno razem) :) kto 1szy ten lepszy :) hehe Edytowane 29 Maja 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlo! Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) tak ale to jest ta najlepsza wersia a jak jej niebedzie to chodzi mi o cos w tym stylu tylko ze torche slabsze w oc ps.starych sobie od ulomow powyzywaj Edytowane 29 Maja 2005 przez Marlo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) tak ale to jest ta najlepsza wersia a jak jej niebedzie to chodzi mi o cos w tym stylu tylko ze torche slabsze w oc 1471149[/snapback] czy ty jestes jakis ulomny? przeczytaj 1sza strone, przeczytaj ten topic. i zastanow sie 6x zanim napiszesz mi odpowiedz. :mur: :mur: ale tobie nie pomoge, wkurzasz mnie, 2 posty po sobie, teraz szuraj do modera jakiegos, moze bedzie laskawy boze takich robia czy sami sie sieja? PS 2 do twojego posta ponizej: przekraczasz wszelkie granice idiotyzmu, oby tak dalej! lol ;D Edytowane 29 Maja 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlo! Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 btw. twoj avatar pasuje do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 marlo jak ci cos nie pasi to zrezygnuj z tego forum bo idiotow nam tu nie brakuje , jakbys nie byl tym kim jestes to jak byk widac o czym w tym temacie ejst mowa i jak jest zatytuowany moze ty za duzo palisz i juz nie masz szarych komorek ziom ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 1470655[/snapback] tescik ok, coraz bardziej jestem przekonany do zmiany pamiątek :-P ps. czy jak zmieniacie timingi w A64 Tweaker: to tez wam sie zawiesza komp. bo mnie juz wnerwia ten błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 nierealny to nie zaden blad tylko przesadzasz ze zmianami , u mnie wszystko dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...