DaRoN Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Trafisz na dobre...jeśli jeszcze takie są, które będą chulać na niższych napięciach to będzeisz zadowolony..jeśli będziesz chciał okolice 250-260 to mody i koniec!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 bo wypowiedz tamtej osoby była chaotyczna i wkoncu pozostawiono ja bez odpowiedzi dlatego chciałbym sie dowiedzić czy ktoś posiada zekome pamieci na abicie i wypowiedział sie na ich temat (mozliwe ze jak zawsze poszła plota jednego urzytkownika i teraz nikt niebedzie chciał włorzyć tych pamiatek) 1529565[/snapback] Weź Ty sobie kup jakiś słownik, bo te błędy tak walą po oczach, że po prostu już nie mogę... Do abita raczej się nie opłaca brać kości na bh lub ch, bo zabawa z nimi zaczyna się od 3,3 V w górę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Weź Ty sobie kup jakiś słownik, bo te błędy tak walą po oczach, że po prostu już nie mogę... Do abita raczej się nie opłaca brać kości na bh lub ch, bo zabawa z nimi zaczyna się od 3,3 V w górę... 1529669[/snapback] no co, naliczyłem tylko 5 błędów [; zabawa z ch to sie faktycznie zaczyna od 3.3V w gore, ale bh skaluje sie juz od 2.8v. Co prawda od 3.2v zaczyna się skalować o wiele ciekawiej... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 nie prosiłem was o poprawianie błedów lecz o porade na temat pamieci zbedne komentarze zatrzymajcie dla siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) nie prosiłem was o poprawianie błedów lecz o porade na temat pamieci zbedne komentarze zatrzymajcie dla siebie 1529775[/snapback] Nie wiem czy ja jestem upośledzony, ale opinie o winbondach na nf7 chyba już dostałeś... Poza tym za błędy ortograficzne jakbyś nie wiedział są karne procenty i jak się patrzy na to co wypisujesz to się robi co najmniej niedobrze... Edytowane 4 Lipca 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 set2004 jest chyba uposledzony ;] zostawcie chlopaka ;D jakbys czytal a nie tylko sie rzucal to bys znalazl mojego posta, obszernie napisalem co i jak z nimi ogolnie to na nF7 powyzej 225MHz sie nie da, nie wiem czemu, DFI tak, ale nie Abit... no i do tych 225 to czy z modem 3.3 rail czy bez sie dochodzi na biosie 2T i 2-2-2-11... zaden rekord i na pewno mniej niz np hynisie 3-4-3-11 i fsb250... ja zaluje, ale poki co tak zostawiam, czekam na NF4 moze kiedys :) a co do mojej kosci to robi 253Mhz bez zajakniecia na NF4 ;) aha wszystko GM stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 kto uposledzony jest to jest ale to mnie mało co obchodzi na chwile obecna dzieki za informacje na temat twinmosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 a co wy na to: http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=1901 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 One nawet w cenniku są specjalnie oznacozne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 a co wy na to: 1530132[/snapback] już od tygodnia!!! mozna je kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jak dla mnie to troszkę zbyt wysoko je sobie cenią :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 nie prosiłem was o poprawianie błedów lecz o porade na temat pamieci zbedne komentarze zatrzymajcie dla siebie 1529775[/snapback] :evil: Komentarze nie są w tym wypadku zbędne. Regulamin w kwestii ortografii jest jednoznaczny. Tak ciężko jest się skupić nad tym, co piszesz? I lepiej nie dyskutuj na ten temat tutaj, bo przytrafią ci się jeszcze procenty za OT. Poczytaj sobie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137811 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) set2004 jest chyba uposledzony ;] zostawcie chlopaka ;D jakbys czytal a nie tylko sie rzucal to bys znalazl mojego posta, obszernie napisalem co i jak z nimi ogolnie to na nF7 powyzej 225MHz sie nie da, nie wiem czemu, DFI tak, ale nie Abit... no i do tych 225 to czy z modem 3.3 rail czy bez sie dochodzi na biosie 2T i 2-2-2-11... zaden rekord i na pewno mniej niz np hynisie 3-4-3-11 i fsb250... ja zaluje, ale poki co tak zostawiam, czekam na NF4 moze kiedys :) a co do mojej kosci to robi 253Mhz bez zajakniecia na NF4 ;) aha wszystko GM stable 1529813[/snapback] U mnie jakoś stabilnie śmigają 240-245 na 1T 2-2-3-11 z 3,3V . Na "zwykłych" Twinmos wyciągałem 230. Co do GM to jest troch dziwny od 230 sypie błedami gdziech około 120-130 testu a powyżej 238 wszystko wporządku Edytowane 5 Lipca 2005 przez Sawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 slyszalem o tym ze jak dowoltujesz te pamieci i nie wykorzystasz dowoltowania to moga niestabilnie chodzic, np. 3.4V chodza powiedzmy 245-250 3.3V chodza 241-146 i tak dalej... zwłaszcza w przypadku CH-5, ja sie z tym spotkalem gdzies tam u OCZ VX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_celi Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Jak te pamieci zachowaja sie na płycie Microstar K8N Neo4 Platinum s939 proc 3000+, czy ktoś juz testował? Cchciałme kupić Speed Premium ale niestety już od ok 2 miesiecy nie do złapania, zastanawiam sienad jakąś alternatywą. Ale nie chcę wpakowac sie w coś co bedzie mi późnij wszystko dławiło. Proszę o ewentualna podpowiedź jeżeli nie to to co.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 przede wszystkim to ta płyta ma 2.85V napięcia na ramy, więc bez vmoda to nic ciekawego nie będzie. "te pamięci" = jakie pamięci? zdawało mi się że cały czas o winbondach mowimy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_celi Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 No ja akurat straciłem wątek i pisałem o TwinMOS 1A4T 512 MB PC 3200 BOX, vmod - jaki koszt, gdzie pokupić i czy nie usmaże pamięci... A jeżeli nie te to może podpowiedź co rozsądnego za w miareprzyzwoita cenę (akurat jadę remoncik mieszkanka i fundusze ech......). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Pamięci nie usmażysz do 3.6v, prędzej usmażysz sobie MoBo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) U mnie jakoś stabilnie śmigają 240-245 na 1T 2-2-3-11 z 3,3V . Na "zwykłych" Twinmos wyciągałem 230. Co do GM to jest troch dziwny od 230 sypie błedami gdziech około 120-130 testu a powyżej 238 wszystko wporządku 1530391[/snapback] mam nadzieje, ze nie mowisz o stabilnosci? bledy w GM to oznaka bledow pamieci = niestabilny system nie moge zrozumiec ludzi, ktorych nie ruszaja bledy w GM :| PS u mnie dawanie x-3-3-11 czy nawet x-4-4-11 nic nie zmienialo Jak dla mnie to troszkę zbyt wysoko je sobie cenią :wink: 1530340[/snapback] zartujesz? do 200zl to normalna cena za te mem... przy 250 mozna krecic nosem Edytowane 5 Lipca 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 a co wy na to: 1530132[/snapback] tą są BH-5 UTT, dobrze zrozumiałem? :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 tak to sa BH-5 UTT , sam dzis zamowilem w pcp 2x256MB 1A4T , musialem powrocic do UTT ale to dluga historia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 tą są BH-5 UTT, dobrze zrozumiałem? :blurp: 1531471[/snapback] tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ja też sie skusze chyba :> ale na 2x512 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 mam nadzieje, ze nie mowisz o stabilnosci? bledy w GM to oznaka bledow pamieci = niestabilny system nie moge zrozumiec ludzi, ktorych nie ruszaja bledy w GM :| PS u mnie dawanie x-3-3-11 czy nawet x-4-4-11 nic nie zmienialo Jak piszę że stabilne znaczy że przechodzi beż błędu prime95, memtest, SuperPi + kilka godzin w gierkach - no i oczywiście GM. Nie napisałem że sie nie przejmuje GM, ale że jest dziwne że im wyższe FSB (oczywiście do pewnego poziomu) tym mniej błędów. Co do timing-ów to też jest pewna zależność na 2,5-x-x-11 przy FSB 24x błędy na 2-2-3-11 bez błędów. Poza tym dałem 2-2-3-11 zamiast 2-2-2-11 bo na pierwszych mam większość przepustowość pamięci, a do tego kilka MHz więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooze Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Czy w cenie ok 400zł to dobry wybór na DFI nf4 i venice to: 2x http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=1901 ?? czy może lepiej 2x http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56383374 taniej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56788731 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ja bym kupił twinmosy w PCP. tccc to shit, tamte geile to pewnie d43... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) te samsungi na TCCC bym sobie odrazu darowal jesli dfi to to bierz twinmosy a jesli nie lubidz dawac za duzo napicia na pamieci to mysle ze geile bedą ok Edytowane 6 Lipca 2005 przez paolowawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooze Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 To na ile trzeba zapuścić te twinmosy, żeby się jakiegoś znaczącego przyrostu spodziewać? Czy trzeba wtedy je chłodzić radiatorkami labo nawiewem jakims? Ja raczej extremalnie podkręcać nie lubię, ale venice chce puścić tak na 2,7-2,8GHz i szkoda zostawiać pamiątki w tyle. d43 się z DFI nie gryzą czy to były tylko Hynixy? Zaznaczam, że zależy mi na wydajności i stabilności i nie chcę bić jakichś rekordów oc. Zatam jak macie jakieś sugestie to jestem otwarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 grooze łykaj twinmosy za tą cenę nic lepszego nie dostaniesz :) a co do chłodzenie to wystarczy nawiew , radiatorki możesz sobie darować!! twinmosy zeby rozwineły skrzydła potrzebują ok 3,4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Warto cały czas czaić na allegro za twinmosami bh5/ch5. W niedzielę plułem sobie w brodę ,że nie kupiłem kości 512 za 200 zł , a w poniedziałek udało mi się kupić 2 x 512 bh5 utt za 350zł... Teraz czekam na a64 i dfi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...