DeXX^ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wgrałem psyBNC na mojego shell'a rozpakowałem TARa. Przechodzę do katalogu psyBNC i wpisuję komendę 'make menuconfig' to wywala mi błąd: [dexx@shell ~/psybnc]$ make menuconfig Initializing Menu-Configuration [*] Running Conversion Tool for older psyBNC Data. gcc:Permission denied *** Error code 1 Stop in /home/users/mini/dexx/psybnc. O co chodzi? Dla porówniania BitchX działa normalnie :) Piszcie jakoś tak, żeby zrozumiał bo z shellem mam mało do czynienia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Mozesz cokolwiek skompilowac na tym koncie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 DeXX^: gcc:Permission denied Trzeba czytać komunikaty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 DeXX^: gcc:Permission denied Trzeba czytać komunikaty ;] jeap, a potem słowniki.onet.pl i do dzieła ;) Jeśli kupne i masz prawo stawiania: mail do admina, może już stoi psybnc trzeba tylko utworzyć u siebie pliki konfiguracyjne, albo po prostu masz shella na którym nic nie zrobisz ;-p Poza tym, BitchX jest, irssi pewnie też, po cholerę Ci psybnc? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeXX^ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) shell jest na desk.pl kumple mają tam psybnc bez problemów i co chodzi z tym : gcc:Permission denied bo jak mowilem jestem noob w sprawach shella [ znaczy rozumiem co to znaczy ale nie wiem jak to naprawic/zmienic] bitchX byl juz zainstalowany a psyBNC chce zeby korzystac z IRC'a przez NNScripta bo ma taka opcej ze przez psyBNC mozna a i wiecie moze jak uruchomic 2 sesję albo zmienic w BitchX IRCNAME ktore wyswietla sie po /whois xxx ? Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez DeXX^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Najstarszy goralski sposob na sesje to screen - man screen Co do ircname, to w BX uzywa sie komendy /ircname twoj_ircname. Nie zostaje od zmieniony od razu a dopiero po ponownym polaczeniu z ircserwerem (trzeba wklepac np. /server poznan.irc.pl dla sieci IRCNet). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeXX^ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) bigfan> no zmieniam nazwe pisze ze bedzie przy ponownym polaczeniu z serwerem jak rozlaczyc sie z serwerem i polaczyc? bo jak wylacze screena z BX i wlacze to mam stare IRCNAME nadal EDIT: juz mam , nvmd EDIT2: to teraz jak postawić drugą sesje?? ale zeby 1 caly czas dzialala a wie ktos moze co z tym PERMISON NEDIED przy psyBNC? Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez DeXX^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Możliwość kompilacji botów, czy bnc oraz uruchamianiu własnych programów (po opłaceniu konta)Wyglada na to, ze albo masz nieoplacone/darmowe konto, albo admistrator zapomnial ci udostepnic kompilera :P Poza tym psyBNC nie jest jedynym programem dzialajacym jako tunel do serwera IRC. Masz jeszcze BNC, ezBounce, irssi-proxy czy prosty i najmniej bezpieczny tunel ssh. Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...