niko2003 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Po instalacji nowych łat KB - 3 i WIndows INstaller 3.1. Przerywa net, jeśli integruje z instalką to net chodzi, ale pare stron sie nie uruchamia. Jeśli na czysty windows to wogole internet sie nie uruchamia, czy ktos cos wie więcej. Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzeyeq Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Teraz nie wiem czy to Wina TPSY, czy tych łat krytycznych ! Wiem, że Bill blokuje po mału dostęp do łat krytycznych ! 1390068[/snapback] :o teoria spiskowa :o :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wszystkie aktualizacje->0 problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Oczywiscie SQJ orygnialny 'WIN". NP. tweak nie chodzi, forum dla tweaka, onet. pl i pare innych, reszta stron sie uruchamia. Toz to jakies dziwi. wszystkie łaty krytyczne, a po tych ktore wyszly 13 (4 sciagnalem) są takie problemy !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 pewnie poprawki "poprawiły" Ci limit połaczeń ;) jeśli używasz p2p które wymagają tego sporo to taki efekt będzie... poszukaj xp-antyspy 3.94 (koniecznie tą wersję) i zwiększ limit połączeń, lub w którymś z faq tutaj było jak to zrobić bezpośrednio modyfikując rejestr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ale u mnie zwolnił się transfer, ale niektóre strony wogóle się nie uruchamiały (onet, forum tweaka) szybki format, northon ghost wszystko (bez tych nowych poprawek smiga). Nakładam znów te 3 hotfixy i Windows INstaller 3.1 reset i jest to samo. Porty mam zawsze otwarte w liczbie 100. Mi chodzi o HTTP nie o P2p. Zebym tylko ja tak mial, ale polowa sieci, kumple z drugiej sieci i z trzeciej. Wszysc ktorzy poinstalowali ten syf. TPSA widocznie jest tez winna za to, bo ostatnio transfer spadł ! Co za bullshit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 spróbuj tego co napisałem, a potem pisz... porty otwarte w liczbie 100? tu nie chodzi o porty, a o limit jednoczesnych połączeń tcp/ip, których te poprawki limitują do 10-ciu i dlatego net tak zamula... ja przez to instalowałem SP2 3 razy, pierwsze 2 leciał w kubeł bo właśnie nie zwiększałem limitu połączeń i net zamulał strasznie, potrafiły nie ściągać się maile - timeout'y, nie otwierały się strony www w pierwszej kolejności te szyfrowane itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 10 połaczen TCP/IP wystarcza zeby bezproblemowo korzystac z netu przy włączonym jakims programie p2p i nie powinno cały czas zamulac(chyba ze ktoś ciągnie po kilkanascie plików). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 a to różnie bywa, emule np potrafi i 200 zapchać, a raptem 3 pliki ściągałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Ok na wirtualnym wszystko śmiga, wywalilem jedną starą poprawke, jakoś doszedłem do tego. Faktycznie jedna z poprawek z mniejsza połączenia do 10. Teraz mam pytanie, jakbym nie robił i podmieniał plik TCPIP.SYS czy TCPIP.SY_ do katalogu i386 (chodzi o katalog instalki windowsa). To i tak po instalacji, chodzi net, ale jest mało portów, zmieniam programem evidpatch coś takiego do 100, reset i dalej jest to samo ! - czyli do instalki nici, programowo nici, jak to zrobić ??? - a w regu mam napisane, ale też nic nie daje ! A w jednym z ostanich poprawek po inf (było napisane o przyszłym SP3 dla windows XP) edit: Remi jak to robisz, ze odblokowujesz te porty ?? Ściągnalem nowszy plik który odblokowuje Evid2246patch z tej strony http://www.lvllord.de/download.php?url=en/...atch223d-en.zip działa też, pod Windowsami 64 bity. A microsoft zrobić wielkie "XXX", że ruszył plik tcpip.sys. Edytowane 2 Maja 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 tak jak pisałem - xp-antyspy 3.94 (niższa wersja nie zadziała) i w rozwijanym menu masz taką opcję jak limit połączeń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 aa nie wiedzie przypadkiem gdzie to w rejestrze jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 NIE ma. Limit jest ustawiony na stałe w pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399 cytat: WYŁĄCZENIE LIMITU POŁĄCZEŃ TCP Microsoft wprowadził to ograniczenie ze względów na szybkie rozprzestrzenianie się wirusów tj. Sasser czy Blaster. Niestety ogranicza nam ono korzystanie z programów peer2peer. W celu usunięcia ograniczenia wchodzimy do rejestru->HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters i zmieniamy wartość klucza 'TcpNumConnections' na '00000020'. to nie to? z tym, że wygodniej xp-antyspy, imho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Ten wpis działal tylko w którejs becie/RC SP2, o czym też mozna przeczytac w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remi_K Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 hm a tego w tym poście (nie piszę o CAŁYM wątku), który cytowałem NIE znalazłem, sprawdzać też nie sprawdzałem, ale nie ma sensu kruszyć kopii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Myślałem, że mnie pogieło, ale to nie była moja wina !!! Cytuje kolege Vertigo z exploda M$ wypuscil w kwietniu kilka nowych latek Po aktualizacji moj system nie jest juz taki sam jak kiedys Objawy: - nie moge uruchomic windows update: ladeuje sie strona m$ i w momencie kiedy powinno byc skanowanie obecnych hotfix'ow strona nagle zamiera - nic sie nie dzieje a na dole pisze ze wszystko sie juz zaladowalo. Po kiku minutach zaczynaja sie doczytywac jakies obrazki ktorych niewiadomo czemu brazkuje ale podaczas wczytywania wszystko sie zawiesza i dalej nic. - niektore strony nie wczytuja sie, czasem sie wczytuja czasem nie, wczytuja sie tylko za 1 razem a potem juz wogole przyklady: www.explode.pl - czasem nie wczytuja sie obrazki, czasem cala strona www.nowe.pl - wczytuje sie za 1 razem w calosci a potem juz tylko robi sie siwy ekranik na dole przegladarki pisze ze wszystko sie wczytalo i dalej nie dzieje sie nic - czasem po kilku minutach cos tam sie pokazuje Wszysto to pod IE Raz po zainstalowaniu FF niemal zadna strona nie chciala sie wczytac z www.wp.pl na czele kiedy na IE wp sie wczytywalo Przykladow takich dziwnych zachowan jest duzo wiecej. Rozwiązanie cytuje: Uwaga, mam wiadomości kilka z pierwszej ręki. Oficjalne rozwiązania są tutaj: http://www.mshelp.pl/ms/index.php?mod=view...tion&problem=29 Ale.. skoro jak piszą przyczyną jest wadliwa konfiguracja routera, to dlaczego każą zmieniać MTU na klientach. Smile Okazuje się, że to niezupełnie pomaga. Czasem może pomóc ustawienie MTU 1500 na interfejsie ppp0 - pod warunkiem, że tepsa nie ma zbyt niskich ustawień na pólce (dotyczy SDI). W przypadku neostrady, a być może nie tylko, należałoby również zmienić MTU na karcie sieciowej serwera. Nie mam XP, więc nie mogę przetestować. Jednak zwrócił się do mnie jeden z użytkowników (wcale nie na Freesco tylko na NND), który zmęczony kilkugodzinną walką, zadzwonił do Microsoftu. Kazali mu usunąć poprawkę 893066 i wyłączyć automatyczną aktualizację. Obiecali też podesłać jeszcze dziś poprawkę, która ten problem likwiduje. Jeśli ją dostanę postaram się ją gdzieś wystawić. /edit/ tymczasowo: http://pa159.slupsk.sdi.tpnet.pl/mtu-xp.zip A BTW problem nie dotyczy Freesco, lecz każdej sieci w której klientem jest XP, a funkcję routera pełni jakikolwiek komputer z linuksem lub nawet router sprzętowy (one zwykle mają embedded linux lub bsd). Lub instalacja nowej łatki KB893066 -› Usterka w TCP/IP może umożliwić zawyżenie przywilejów i atak typu Denial of Service I oczywiście wywalenie poprzedniej "3066" z naszej instalki Polecam i dzieki CHOLERNY MICROSHIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...