Liquid Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Od dwóch dni monitorowi coś odwala. Po włączeniu kompa monitor się nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> tylko pozostaje w stanie czuwania, dopiero muszę resetować kilka razy albo wyłączyć i włączyć jeszcze raz. Co to może być? Monitor się wali czy karta graficzna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Prawdopodobnie jest to wina karty graficznej. Sprawdź czy jest dobrze dociśnięta w porcie, czasami wystarczy milimeter i już nie zaskoczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Raczej stawiałbym na kartę graficzną, weź jakąś inną i spr. będziesz miał na 100% pewność co walnęło :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek69 Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 U mnie tez sie to zdarzyło. Wyjąłem graficzną, dmuchnąłem w AGP i porządnie docisnąłem graficzna (bez przesady :) ) i po sprawie ale sprobuj tez zamontowac inna graficzna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Też mam ten sam problem. Zmieniłem grafe (poprzednią zakatowałem :) i jest to samo. Stawiam na płyte głowną. Przez okres wolnego na wszystkich świętych potestuje. Jak nic nie naprawie (to prawie pewne) to komp leci do serwisu a w zasadzie sama płyta. Jak możesz to sprawdz grafe w innym kompie i inną grafe u siebie. Sprawdz napięcia może zasiłka ci siada. U mnie niestety zasilacz OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Zasilacz podaje: 3.3V-3.23V 5V-5.11V 12V-12.14V to chyba nie najgorzej. A innej karty nie mam żeby sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Napięcia są Ok, ale sprawdz na wszelki wypadek miernikiem. Co do mojego problemu to go naprawiłem. Okazało się, że najprawdopodobniej błedne były ustawienia Biosu. Konkretnie któraś z opcji master write lub master read w ustawieniach AGP. Jak coś grzebałeś w Biosie spróbuj zrobić clear cmos. U mnie pomogło. Jak nie pomoże to wrócisz do pierwotnych ustawień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...