Skocz do zawartości
Jackk

Mobo pod Athlon 1.7 XP

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję SOLTEK SL75DRV5 lub MS6380A KT3ULTRA (mam prywatnie)

Obie na KT333 , ATA133 , DDR333 , ram do 3GB , dobry soft (szczególnie Soltek) , ceny nie najgorsze (ciut ponad 500zeta)

Obie dobry BIOS (Vcore,FSB,Vagp,Vddr,mnożnik...)

Soltek stabilnie szedł z FSB 145 , MSI 146 - stabilny max Athlona XP1800+ wyszedł na 1,7 GHz - temp. 43 (Titan TTC D5TB + Arctic Silver)

masz pytania - mail to : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal mam dylemat czy kupić epoxa czy może abita bo ceny podobne, a abit zawsze mi się lepszy wydawał (może się myle :) ,nie wiem też co lepiej się kręci)

ja polecam tylko 8KHA+ bez problemu osiagnolem FSB 175mhz. Testy pamieci jak chcesz se porownac masz tu : http://www.overclockers.prv.pl 

acha na plyta spokojnie moze robic za plytke na kt333

w jakim sensie ci chodzi że może robić za płytke na kt333, czy nie lepiej kupić 8K3A. I czym różnią się 8KHA+ i 8K3A oprócz chipsetu oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam brałbym 8KHA+ sam teraz kupowałem wujaszkowi kompa i się bawiłem na tej płycie i jest super a 8K3A to w cąłej polsce jest tylko wersja 1.0 która jest jaka jest...............Ja też wielbię Abita :) ale KX7333 kiedy to cudo będzie w Polsce.................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakim sensie ci chodzi że może robić za płytke na kt333, czy nie lepiej kupić 8K3A. I czym różnią się 8KHA+ i 8K3A oprócz chipsetu oczywiście.

na 8k3a pjepszy się AGP przy wyższych FSB. tak poza tym to prawie niczym się nie różnią. 8k3a+ ma RAID.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...