mrowa Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam. Mam starą BX'ową płytę ze slotem AGPx2 i chciałem zapytać czy można do niej wpiąć kartę ze złączem AGPx4 lub X8. Czytałem że te nowsze karty pracują na trochę wyższych napięciach i można sobie spalić sprzęt. Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez mrowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Nie można chociazby dlatego ze karty agp8x maja tak skonstruwane zlancze ze nie wlozysz ich do portu agp2x. Agp2x ma chyba 3v a agp4x i agp8x ma 1,5v. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 nowsze karty pracują na niższych napięciach było agp x8 nie możesz agp x4 możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Czym się sugerować przy wyborze? Jeśli wejdzie w slot to ma chodzić, czy lepiej sprawdzić dane producenta? Niektóre mają oznaczenia AGPx4/x8 lub AGPx2/x4/x8 więc jak to jest z tym dopasowaniem slotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...