Skocz do zawartości
Gustaf

Problem Z Wyborem Plyty Głownej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wlasnie dzisiaj dokladnie 2 tyg po skonczeniu gwarancji padl mi Epox 8rda+.

i niestety czeka mnie zakup nowej plyty :mellow:

I tu mam prośbę do szanownych forumowiczów :P Co byscie polecili z popularnych płyt na nf2 tak do max 230zł.

Myslalem nad Abitem NF7-S ale z tego co pamietam Abity mialy problem z pamiatkami TwinMosa.

Czekam na propozycje B)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit moze byc DFI jak troszke wiecej dozbierasz...

znow epox ewentualnie :]

albo wykorzystaj sytuacje jak masz troche "zielonych" i sprzedaj procka i przesiadz sie na s754 = np sempronika 2600+ s754 ~325zl + jakas plyta pod to np ASUS K8N-nForce3 ~270zl i bedziesz mial nowy wypasik :]

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Właź na s754 bo socket a sie skończył, pchanie sie dalej w socket a jest bez sensu, a s754 jest już pci-e (jeżeli sie myle to poprawcie, w końcu nikt nie jest doskonały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właź na s754 bo socket a sie skończył, pchanie sie dalej w socket a jest bez sensu, a s754 jest już pci-e (jeżeli sie myle to poprawcie, w końcu nikt nie jest doskonały)

1392097[/snapback]

Mylisz się :wink:

Link do płytek na s754:

http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety kiepsko u mnie z funduszami, a komputera potrzebuje natychmiast. Takze zostanmy przy nf2 :)

Wacham sie miedzy

Gigabyte 7N400-SL-

Asus A7N8X-X?

Epox 8RDA3i rev.3.3

Abit NF7

Która z tych 4, a moze cos jeszcze innego ???

Edytowane przez Gustaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj Abita Nf7 rev. 2.0 za 210zl w pcprojekt.pl nie patrz na sata i s-ke

A jak nie chcesz duzo wydawac to kupuj DFI NFII Ultra-AL za 148 zl :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17280

Wiesz w koncu DFI to DFI, a jak za takie pieniadze :D

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki postanowilem dac firmie Epox jeszcze jedna szanse :) i wziac epoxa 8rda3i tylko z jednego powodu, ze ma on pasywne chlodzenie na NB.

I teraz mam pytanko czy w tej najnowszej rewizji 3.3 defaultowe chlodzenie wytrzyma przy magistrali 200? Wiecej dawac nie zamierzam. Nforce sie dosyc mocno grzeje, a na zdjeciach widze ten syfny radiator jeszcze ze starego 8rda+

Sorry za zawracanie d... ale nawet nie mam teraz jak przejrzec w spokoju calego forum zeby znalezc odp na to pytanie. a chcialbym jutro dokonac zakupu...

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się  :wink:

Link do płytek na s754:

http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=10

1392106[/snapback]

To ty się mylisz,Grzechu_1990 ma racje są płyty na socket 754 z PCI-E ,ale nadal ich nie ma w polsce. Tu masz linka: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=642

A ja mam pytanko dotyczące możliwości płyty DFI NFII Ultra-AL.Kumpel chciał wymienić swoją płytke na KT 266(made by MSi) na jakąś tańszą i myśli właśnie nad tą od DFI.Jakie ona ma możliwości OC,jakie max napięcia można jej dać i czy dzielnik AGP/PCI/FSB jest zablokowany.

Edytowane przez Gremlin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi