Gustaf Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Witam. Wlasnie dzisiaj dokladnie 2 tyg po skonczeniu gwarancji padl mi Epox 8rda+. i niestety czeka mnie zakup nowej plyty :mellow: I tu mam prośbę do szanownych forumowiczów :P Co byscie polecili z popularnych płyt na nf2 tak do max 230zł. Myslalem nad Abitem NF7-S ale z tego co pamietam Abity mialy problem z pamiatkami TwinMosa. Czekam na propozycje B) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) abit moze byc DFI jak troszke wiecej dozbierasz... znow epox ewentualnie :] albo wykorzystaj sytuacje jak masz troche "zielonych" i sprzedaj procka i przesiadz sie na s754 = np sempronika 2600+ s754 ~325zl + jakas plyta pod to np ASUS K8N-nForce3 ~270zl i bedziesz mial nowy wypasik :] Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Właź na s754 bo socket a sie skończył, pchanie sie dalej w socket a jest bez sensu, a s754 jest już pci-e (jeżeli sie myle to poprawcie, w końcu nikt nie jest doskonały) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Właź na s754 bo socket a sie skończył, pchanie sie dalej w socket a jest bez sensu, a s754 jest już pci-e (jeżeli sie myle to poprawcie, w końcu nikt nie jest doskonały) 1392097[/snapback] Mylisz się :wink: Link do płytek na s754: http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Jak się myle to przepraszam, każdemu może się zdarzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Niestety kiepsko u mnie z funduszami, a komputera potrzebuje natychmiast. Takze zostanmy przy nf2 :) Wacham sie miedzy Gigabyte 7N400-SL- Asus A7N8X-X? Epox 8RDA3i rev.3.3 Abit NF7 Która z tych 4, a moze cos jeszcze innego ??? Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Gustaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 dwa ostatnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Niestety kiepsko u mnie z funduszami, a komputera potrzebuje natychmiast. Takze zostanmy przy nf2 :) Wacham sie miedzy 1392476[/snapback] kumpel miał tego asusa... ta płyta to padło. ja też radził bym dwie ostatnie. sąsiad sobie kupił nf7. cudo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Kupuj Abita Nf7 rev. 2.0 za 210zl w pcprojekt.pl nie patrz na sata i s-ke A jak nie chcesz duzo wydawac to kupuj DFI NFII Ultra-AL za 148 zl :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17280 Wiesz w koncu DFI to DFI, a jak za takie pieniadze :D Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Oki postanowilem dac firmie Epox jeszcze jedna szanse :) i wziac epoxa 8rda3i tylko z jednego powodu, ze ma on pasywne chlodzenie na NB. I teraz mam pytanko czy w tej najnowszej rewizji 3.3 defaultowe chlodzenie wytrzyma przy magistrali 200? Wiecej dawac nie zamierzam. Nforce sie dosyc mocno grzeje, a na zdjeciach widze ten syfny radiator jeszcze ze starego 8rda+ Sorry za zawracanie d... ale nawet nie mam teraz jak przejrzec w spokoju calego forum zeby znalezc odp na to pytanie. a chcialbym jutro dokonac zakupu... Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Wytrzyma, nawet pewnie biosa nie trzebabedzie nowego wgrywac bo te biosy przewiduja magistrale 200 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlin Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Mylisz się :wink: Link do płytek na s754: http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=10 1392106[/snapback] To ty się mylisz,Grzechu_1990 ma racje są płyty na socket 754 z PCI-E ,ale nadal ich nie ma w polsce. Tu masz linka: http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=642 A ja mam pytanko dotyczące możliwości płyty DFI NFII Ultra-AL.Kumpel chciał wymienić swoją płytke na KT 266(made by MSi) na jakąś tańszą i myśli właśnie nad tą od DFI.Jakie ona ma możliwości OC,jakie max napięcia można jej dać i czy dzielnik AGP/PCI/FSB jest zablokowany. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez Gremlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...