Femto Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Mam dysk jak w opisie, i poza tym ze glosny i goracy to zapisuje z predkoscia jakis 3-5 Mb/s, czytalem ze te dyski podczas pierwszysch 10 uruchomien maja wlaczona domyslnie Write Verify ktora je spowalnia, ale ten dysk wlaczalem joz ponad 30 razy i dalej jest to samo :/ program WVSET ktory sciagnolem ze stronki producenta oczywiscie niedziala z dyskami SATA, wiec nieweim jak to cholerstwo teraz wylaczyc :/ prosze o pomoc ten dysk jest o wiele wolniejszy niz moj stary maxtor 5400 mpr i wiekszosc gier mi po prostu na nim przycina :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos00 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam niestety nie znam rozwiązania ale za to mam taki sam dysk i taki sam problem dodatkowo dodam tylko kilka informacj (kto wie może pomocnych) - również spotkałem się z pojęciem Write Verify z tym że nie wiem czy deaktywacja tej opcji związana jest z ilością włączeń kompa - gdzieś na necie spotkałem się z opisem tej opcji gdzie przedstawiony był wykres z jakiegoś programu obrazujący szybkośc zapisu - zapis na poziomie ok 7 MB/s a po przekroczeniu 70 GB wykres skacze na ok 25 MB/s (ja z problemem borykam się od kilku miesięcy tak więc 70 GB to już dawno przemieliłem, nie wspominając o 10 włączeniach sprzętu) - dysk odczyt ma ok (pow. 50 MB/s) ale zapis stale oscyluje wokół 7 MB - przegrywanie między partycjami - tu dopiero mam cyrk - dysk mieli niczym młockarnia dodam tylko że serwis sprawdzał dysk i powiedzieli że jest ok - nawet wydruki z sandry przedstawili - i tam jest OK - zapi 24 MB płyta: ECS KT600 - z 80 Maxtora - również na SATA działa OK procesor Althon XP 2,4 pamięć 512 MB Kingmax innych dysków brak pozostało mi jedynie rowiązanie pt. zakup innego dysku pod system i aplikacje a tego maxtora zostawić jako archiwum może ktoś ma jekieś pomysły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...