darksoul Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 (edytowane) Lookash2... nie masz czasu? Zerknij na sam początek katalogu to TYLKO 5 minut razem z decyzją Obudowa? Hymmm sorry ze tak powiem ale te uszczelki i okna w ten deseń kojażą mi sie z IKARUSAMI komunikacji miejskiej i uważam ze to SUX :P PO 3cie myslenie nie boli a nauka na błędach daje wiecej EXPIRIENCE wiec szybciej levelujesz :P Co do: http://img100.echo.cx/my.php?image=sch75xt.jpg - miałem takie 4x - działały - układ jest zajefajny :) PS: Outlander ty mnie na gadulcu nie opieprzaj za NEOpismo :P ja mam zboczenie z irca :P Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 darksoul napisał(a): PO 3cie myslenie nie boli a nauka na błędach daje wiecej EXPIRIENCE wiec szybciej levelujesz :P 1405017[/snapback] Tylko niestety takie bledy kosztuja a u mnie za plytke trzeba dac 10zl wiec nie zamierzam eksperymentowac i wyrzucac siano w bloto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam Jako ze mam podobny problem jak mial @lookash2 odkopuje ten temat (bo po co zakladac nowy ;) ). Od razu mowie ze szukalem zarowno w google jak i na forum. Owszem znalazlem duzo ukladow ale zadnego nie rozumiem (nie znam sie na tych ukladach ;) ). Moj problem. Chce zrobic malutki panel kontrolny moim wentylatorem arctic tc pro. Chce rowniez zmienic zasilanie wentylatora z wtyczki 3pin na molexa. Od wiatraka odchodza 3 kabelki - czerwony, zolty, czarny. I teraz mam przelacznik dwupozycyjny. 1 pozycja wentylator wylaczony 2 pozycja wentylator wlaczony Mam prosbe do osob znajacych sie na rzeczy aby polaczyli mi na tym rysunku jak nalezy przylutowac kabelki. Cos sam probowalem kombinowac ale nic mi z tego nie wychodzi. Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jawor_ a co tu rysowac :P - czerwony (od wentylatora) laczysz z zoltym (w MOLEXie) - czarny (od wentylatora) laczysz z 2 nozka w przelaczniku - czarny (w MOLEXie) laczysz z 1 nozka w przelaczniku - czerwony (w MOLEXie) laczysz z 3 nozka w przelaczniku i masz 12V i 7V PS zolty (od wentylatora) prkatycznie bezuzyteczny bo na 7V uzyskanych w ten sposob nie ma zczytu obrotow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Okej ale ja chce zeby byly nastepujace sytuacje: 1 pozycja wentylator wlaczony normalnie na 12 V 2 pozycja wyntylator wylaczony Czyli wystarczy za pomoca masy na przelaczniku otwierac obwod ? Czy to jest dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Jawor_ napisał(a): Czy to jest dobrze ? tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) a ja mam pytanie jak podłączyć wentylator do 3 - pozycyjnego przełącznika żebymna wiatraku miał 12v/0/5v?? Poniżej rysunek tyłu przełącznika. Edytowane 6 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warg Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 do środkowego wyjścia przełącznika podłączasz + wentyla a potem 12 i 5 dowolnie np 12 do górnego 5 do dolnego odczepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ok, spróbuję. Dzięki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 a te orginalne regulatory np. pentagrama(3 kablowe) , to one pokazuja ilosc obrotow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 dzik86 napisał(a): a te orginalne regulatory np. pentagrama(3 kablowe) , to one pokazuja ilosc obrotow ?powiedzmy inaczej te regulatory nie ingeruja w sygnal z 3 kabelka wentylatora (tego od obrotow) = zczyt obrotow dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 raczej nie powinno sie przerywać obwodu masy... lepiej przerwać włącznikiem obwód dodatniego napiecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...