witchman Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Wgralem performance bios do mojego asrock`a, niby wszystko git, timingi ustawilem na 2.5-3-3-7 @ 400mhz. Robiac testy w Sandrze2005 zauwazylem ze ow program wykrywa timingi 2.5-3-3-9 ! Lol ? Co ciekawe po zmianie taimingow w biosie na wolniejsze, np. faktycznie na 2.5-3-3-8/9 nie ma zadnej roznicy w wynikach :/ Obecnie MemRead wynosi ~2510. Tyle ze za kazdym razem jak ustawie timingi w biosie na jakies szybsze to i tak sandra wykrywa timingi zupelnie inne. Np. gdy pamiatki chodzily @ 166mhz a timingi w biosie wynosily 2.5-3-3-6 to sandra widziala 2.5-4-4-4.... wiec teoretyczny przyrost mocy byl ZADEN. Zwrocil ktos na to uwage, albo potrafi wytlumaczyc dlaczeog tak jest? Ma cos do tego SPD pamiatek ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jest juz topic o tej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jest juz topic o tej plycie. 1391515[/snapback] Blyskotliwa odpowiedz ;) Wiem o tym ze jest topic o tej plycie, przejrzalem go ze 4x ale nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Nie chodzi mi o krecenie pamieci etc. tylko dlaczego pomimo ustawienia w biosie timingow 2.5-3-3-7 sandra widzi mi 2.5-3-3-9 i dlaczego zmiana tych podstawowych timingow nie przynosi zadnego sensownego wzrostu wydajnosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...