Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Sempron 2400

Rekomendowane odpowiedzi

nie powinno byc tak, mialem 2400+ i szedl przy nominalnym napieciu na 200 fsb bez problemu aha ale to bylo na innej plycie i i szlo asynchro czyli pci i agp stalo na normalnych, nie wiem jak jest u ciebie ale jak i sie tez kreci pci to masz problem nieznam tej plyty :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIestety ma program easy tune na plycie do plyty glownej to jak krece fsb to pci i agp tez ida do gory, ale byly na 36 i 77 czyli w miare normalnie - moze to przez pamieci?

Mam takie 256MB DDR400 Elixiry [jakies nanya].

Wiem tez zeby sie nie krecilo agp i pci to trzeba jakies dzielniki ustawiac - tylko gdzie? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIestety ma program easy tune na plycie do plyty glownej to jak krece fsb to pci i agp tez ida do gory, ale byly na 36 i 77 czyli w miare normalnie - moze to przez pamieci?

Mam takie 256MB DDR400 Elixiry [jakies nanya].

Wiem tez zeby sie nie krecilo agp i pci to trzeba jakies dzielniki ustawiac - tylko gdzie? :(

1392204[/snapback]

Ja mam semprona 2400+ na płycie ASRock K7VT4A+ i mi chodzi na fsb 200Mhz i szyna zmienioną z 333 na 400 przy ramach "goodram" (nie za super) zasilacz 250Wat i mi działa jako 2800+ i częstotliwość żeczywista 2000Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to cos mi plyta glowna robi jakiegos wala :( ktos ma ta plyte co ja i semprona 2400 na fsb 200 puszczonego??

update

Hej ale to nie do konca tak, poniewaz komp po zmianach w biosie sie uruchamia ponownie i nagle monitor gasnie - monitora nie da sie zapalic ale komp dalej dziala :blink:

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz muj opis na dole ? to tez jest gigabite i tez TERAZ mam easy tuna i jest tak jak u ciebie tylko ze u mnie na 190 jest maks, gigabity nie kupujesz do oc ale dla tego zebys mial stabilnosc :( wiec nie poszalejesz zmien na inna plyte ( czytaj na forum ) i jedziesz go nawet do 220 i ma 2,2 ghz u mnie tak chodzil przez jakis czas na popszednim sprzecie. no niestety takie zycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi