Skocz do zawartości
DoThAn

Tylko Asus K8v K8n

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chcę sie przesiąść asrocka k7s8x i bartona 2500 na semprona 2800+ socket 754

ale mam dylemat i to wielki czytałem już bardzo wiele postów i artykułów w necie na temat k8t800 i nvidia nforce 3 250 i nadal niewiem co wybrac

niżej opiszę o co mi chodzi a więc

dow wybory mam te dwie płyty

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13998

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14373

najchętniej wziął bym nf3 ale niestety on nie posiada takich opcji jak k8t800:

czyli:

ASUS Q-Fan

ASUS Instant Music Lite

ASUS CrashFree2 BIOS

ASUS EZ Flash

ASUS MyLogo2

AI NET

ASUS JumperFree

wiem że są to bajery no ale tez dlatego chcę zmienić sprzęt

czy k8t800 jest naprawde gorszy od nforce3 250?

wiem ze na k8t800 gorzej sie podkręca procki

odpiszcie bo jestem bez kompa i chciał bym szybko coś kupić mojego asrocka zabrali do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

chcę sie przesiąść asrocka k7s8x i bartona 2500 na semprona 2800+ socket 754

ale mam dylemat i to wielki czytałem już bardzo wiele postów i artykułów w necie na temat k8t800 i nvidia nforce 3 250 i nadal niewiem co wybrac

niżej opiszę o co mi chodzi  a więc

dow wybory mam te dwie płyty

1391603[/snapback]

Nie pakuj sie w KT ... lepiej nForce. Pozatym rozważ zakup płyty MSI ... sam stoje przed dylematem zakupu plyty i taka mi polecają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niechciał bym już brać jakiejś płyty typu asrock msi itp juz dwa razy sie przejechalem na cieniżnie a asusy to dobre płyty od zawsze

a te funkcje są przydatne

ASUS Q-Fan

ASUS Instant Music Lite

ASUS CrashFree2 BIOS

ASUS EZ Flash

ASUS MyLogo2

AI NET

ASUS JumperFree

bo skoro odradzacie K8T to pozostaje mi nforce ale w wersji delux co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za pomoc wybrałem asusa k8t800 ten abit ma wentylator na chipsecie a ja jestem zwolenikiem ciszy :D w kompie

mam jeszcze pytanie czy chłodzenie na boksowych sempronach s754 jest okej?? bo niewiem czy kupic boxowy czy oddzielnie brac chłodzenie ??

jak myślicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nigdy boxow nie biore ,ale jezeli komus zalezy na gwarancji dluzszej to czemu nie

boxowe wentyle maja to do siebie ze nie zostawiaja duzo zapasu ,ale nie wiem ,moze do semprona daja taki wentyl jak do athlona 64 s754 to wtedy nie bedzie zly nawet do lekkiego krecenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No generalnie Semprony dobrze sie kreca :) Ale tu nie ma reguly jeden ci pojdzie na FSB 200 drugi tylko 180 :) Zalezy od roznych czynnikow :)

A apropo plyty to wzialbym tego Abita (i co z tego ze ma wentylator na chipsecie... jak traktor z pewnoscia nie chodzi) a napewno na nim mozna wiecej pochulac. Zreszta Abit to Abit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cos Ty sie tak uparl na tego Asusua :) ? Na plycie glownej nie warto oszczedzac :)

heh: "No tak, Microsoft szuka usprawiedliwienia dla swojego wadliwego oprogramowania."

1395386[/snapback]

o wkońcu chyba coś znalazłem za co nikt mnie nie bedze ścigać

co myślicie o tym?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15469

??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci szczerze ze 370pln to duza kasa jak za s754 - juz lepiej zostan przy asusie

abit daje sporo wieksze mozliwosci podkrecania niz asus ale z drugiej strony to na ile podkrecisz takiego Semprona - da sie duzo ,ale za roznice w cenie miedzy plytami to lykniesz sempa 3100+ z wyzszym mnoznikiem ktorego podkrecisz tak samo jak nie lepiej (musi byc nowy semp w 0.09um)

wiec kwestia jest do przemyslenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB wlasnie też się tak zastanawiałem troche szkoda mi kasy no ale z jednej storny mowią ze nie oszczędzać na płycie głównej zdrugiej nie i tak mam dylemat

ale znowu z drugiej strony jak teraz kupie dobrą płyte główną to w przyszłości wstawie athlona 64 i bedzie dobry zestaw co o tym myślisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi