Skocz do zawartości
mattnick

Blok Miedź+srebro

Rekomendowane odpowiedzi

hhehehehe ;) Moze odrazu ze złota ;P ? mam bloczek zalmana , moze go przetopie to będzie troche złota :D :D :D

1391871[/snapback]

jasne

tyle że złoto ma dużo gorszą przewodność cieplną od srebra

były (i są) bloczki ze srebra

ich wydajnośc to 1-2 stopnie lepiej niż odpowiedniki z miedzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze złota to chyba juz mamy, chyba kazdy wie o czym mówie :P

ostanio gośc sprzedawał na allegro (no moze nie tak ostatnio) bloczek z płytka ze srebra, jak dla mnie to kicha iwcale nie pomoga obnizyc temp, bo to zazwyczaj nie najwyzszej próby jest. jednym z seryjnych bloczków z srebra jest Storm G5 (jest tu topic, warto poczytać) które jest nie wiele lepszy od swojego miedzinaego brata (G4) mam poprostu wiecej jetów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w sumie tez myslalem zeby posrebrzyc sobie bloczek. miedz by sie nie utleniala zbyt szybko nawet mialm gdzies jakies faq dokladne co i jak zrobiz zeby bylo dobrze hmm ale skasowalem nic nic poszukaj na googlach to znajdziesz

ja jak zrobie sobie next bloczek to tak zrobie bo ten co mam to homemade 1 muj i teges nie bardzo dokladnie jest wykonany

BArton 3200 xp

jakis atman 600 litrow

lada 2 wentyle na ladzie i 34 w stresie :>>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi