ricko11 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam!!! Mama male pytanko. Otoz ostatnio podkrecilem procka z nominalnej 1.8 ghz do 2.3 ghz i postanowilem wlaczyc "zimna & cicha" technologie. Zainstalowalem odpowiednie stery, wszedlem do biosu, wlaczylem co trzeba i po uruchomieniu windy wchodze do opcji podgladu ktora sie pojawila po zainstalowaniu wszpomnianych sterownikow a tam ani czestotliwosc ani napiecie nie zmienilo sie- dalej jest wszystko nominalnie!! Na dodatek nic sie nie obniza jak kompa nie dotykam :mur: ... Czy "cool & quiet" nie dziala wtedy kiedy podkreca sie procka?? Prosze o pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie działa z powodu obsadzenia 2 banków pamieci to raz a dwa zmieniałeś mnoznik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie działa z powodu obsadzenia 2 banków pamieci to raz a dwa zmieniałeś mnoznik ?? 1391857[/snapback] A ma to cos wspolnego ? Jesli ktos wie , to moze napisze cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie działa z powodu obsadzenia 2 banków pamieci to raz a dwa zmieniałeś mnoznik ?? 1391857[/snapback] Mnoznika procka nie zmienialem ale mnoznik HT tak- do x4. Czyli mowisz ze kupa?? Nie bedzie dzialalo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Było trzeba troszkę poszukć , Raptor się wysilał aby opisac ten problem, ale widze ze niechce się szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Było trzeba troszkę poszukć , Raptor się wysilał aby opisac ten problem, ale widze ze niechce się szukać 1392551[/snapback] OK, dzieki , faktycznie trzeba bylo poszukac :oops: ... Wprawdzie nie ma tam odpowiedzi na pytanie dlaczego "C&Q" nie chce dzialac ale sa tam dwa zajebiste programiki ktore go jak dla mnie w 100% zastepuja. Mam jeszcze jedno pytanko- czy moge odinstalowac sterowniki od "C&Q" i wylaczycz w biosie ta funkcje czy jednak stery i ustawienia biosu zostawic dla poprawnego dzialania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 po pierwsze jaeli o/c to nie c n'q, to sie jedno z drugim wyklucza!!!muszisz ustawic w panelu sterowania w opcjach zasilania na minimalne zarzadzanie energia!!!nie rob tego wraz z o/c! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) po pierwsze jaeli o/c to nie c n'q, to sie jedno z drugim wyklucza!!!muszisz ustawic w panelu sterowania w opcjach zasilania na minimalne zarzadzanie energia!!!nie rob tego wraz z o/c! 1393070[/snapback] A to niby dlaczego ? Mam OC i mam c'n'q zrzbione przez CrystalCPUID i wszystko śmiga jak trzeba. Gdy gram/kompresuje/koduje mam 2,5GHz a do pracy w windzie taktowanie spada sobie grzecznie do 1,1GHz. A zarządzanie energią mam na "stacjonarny" i nie widzę powodu by to zmieniać. EDYT: ... Mam jeszcze jedno pytanko- czy moge odinstalowac sterowniki od "C&Q" i wylaczycz w biosie ta funkcje czy jednak stery i ustawienia biosu zostawic dla poprawnego dzialania?? 1392892[/snapback] W biosie można wyłączyć, co do sterów to niewiem, nie jestem pewny czy je w ogóle instalowałem :D Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie działa z powodu obsadzenia 2 banków pamieci to raz a dwa zmieniałeś mnoznik ?? 1391857[/snapback] :blink: No nieźle. Bardziej w błąd człowieka wprowadzić to chyba już nie mogłeś? @ Outlander- Mazielony pisał o c'n'q sterowanym z poziomu biosu płyty. W takiej sytuacji faktycznie można zapomnieć o udanym znaczącym o/c. Twój sposób to, choć działa jak c'n'q, c'n'q de facto nie jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Mój błąd nie dopatrzyłem ze on ma 939 na s754 po obsadzeniu 2 banków c&q przestaje działac przynajmniej u mnie bije sie w piers i mowie moja wina moja wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Tutaj C'n'Q w uzyciu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=58760 Procek na 9x300 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...