dylus Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 zainstalowałem u siebie internet i oczywiście wpiąłem się do sieci bez antywirusa po chwili zaczęło się wirusy ,trojany i całe to badziewie z internetu było u mnie co zrobić jaki program wybrać czy wystarczy antywirus czy trzeba zrobić format c: pomocy bo to całe g....no mnie zje !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Podam w/g mojej kolejnosci: 1.Kaspersky 2.Nod32 3.Avast (free) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 @dylus jesteś samobójcą :blink: moja rada: NOD32 +NoAdware +firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 A ja z zapora systemową ( sic* :mur: ) i panda Antywirus Platinium i jest ok. Żadnych wirusków, komp nawet szybko biega z Pandą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 @dylus jesteś samobójcą :blink: moja rada: NOD32 +NoAdware +firewall 1392025[/snapback] gdzie je znaleść :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 W necie. Ja kozystam z Opery 7.54u2 i Kasperskiego 5 personal i wirusow niet. A komp z podpisu. Dzisaj sprawdze jak dziala wersja PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Ja jako tako nie uzywam zadnego AntyVira. Lezy sobie gdzies zdezaktywowany Kaspersky (kilka razy sobie dobrze poradzil z wirami, ktorych przykladowo Norton w ogole nie wykrywal). A tak na codzien to FireFox + Kerio Personal Firewall i od 4 miesiesy komp czysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiao Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 1. AVAST 2. AVAST 3. AVAST Powiem tyle mialem trojana ktorego nie wykryl Norton, Panda, MKS, Kaspersky, a^2 itp ... tylko jedynie Avast Home Edition :] dlatego jemu pozostawiam ochrone nad moi pc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzyci3l Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Testowałem dużą ilość programów antywirusowych. :) W 2004 roku jeszcze. Wtedy przeleciałem wszystkie możliwe Pandy jakie w tym roku wyszły :D (internet security, platinum, antivirus 2004 itd.) NOD32, Kasperskygo, MKS Vir, NAV'a. No i doszedłem do wniosku w kolejności takiej. :D 1.NOD32 2.Panda (a. Internet... b. Platinum. c. Antivirus - ze względu na funkcje). 3.Kaspersky 4.MKS Vir x.NAV :D Kaspersky dziwnie mulił kompa. Ja mam Duron900, 256RAM. Qmplowi równiez P4 1.7GHz, 256RAM. Ale qmplowi który ma Duron'a 800 i 128RAM to już ładnie śmigał i nadal go ma - nie narzeka. :D Panda - wolna ale szybsza w moim i qmpla (P4) od Kaspersky'ego. MKS - ciężko coś powiedzieć. NAV - nie muszę nic mówić. :] NOD32 - qmpel z P4 i ja tego używamy. :) Nie narzekamy. Mało pamięci wsysa, ładne aktualizacje itp. Ładnie śmiga. Dodam, że u mnie na uczelni (Politechnika Szczecińska) używają tego właśnie programiku (co się zdziwiłem jak zobaczyłem :D). To by było na tyle. :) Decyzja należy do Ciebie. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ex0n Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Tak jak wyżej ktoś wspomniał AVAST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 U mnie siedzi Kerio 2.15 i Ad-aware, antywira aktywnego niet - jest czysto. A jak programiki ściągam, to je potem ręcznie skanuje. Jeszcze samo nic nie wlazło (opera, ff, emule, gg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 U mnie siedzi Kerio 2.15 i Ad-aware, antywira aktywnego niet - jest czysto. A jak programiki ściągam, to je potem ręcznie skanuje. Jeszcze samo nic nie wlazło (opera, ff, emule, gg) 1394029[/snapback] grzmot dziwna sprawa ale zaistalowałem ad-aware se i ciągle wali komunikaty a to koń trojański a to trojan równolegle zainstalowałem avast myślę że to coś da <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ja tam lubiie MKS-VIRa dobry i szybko chodzi chociaż trojany iróże Dialery i tak siedzą w kompię ale co mi tam nie sobie siedzą aż zdechną :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ale nie używasz IE? Zresztą, jakiś antywir nie zaszkodzi, ja tylko nie lubię, jak zamula bez przerwy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) @dylus jesteś samobójcą :blink: moja rada: NOD32 +NoAdware +firewall 1392025[/snapback] Popieram wypowiedź kolegi... NOD32 + od czasu do czasu skan Ad-Aware'm. Można dodać firewalla Kerio. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Moje propozycje (z tego co testowałem): 1. Kaspersky !!! 2. Panda 3. MKS Wsio :D EDIT: Do Adaware, dialerów i innych badziewiów polecam SpySweeper. Według mnie wszystkie inne programy sie przy nim chowają. Ale to tylko moja opinia :-P Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez smasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 1. AVAST 2. AVAST 3. AVAST Powiem tyle mialem trojana ktorego nie wykryl Norton, Panda, MKS, Kaspersky, a^2 itp ... tylko jedynie Avast Home Edition :] dlatego jemu pozostawiam ochrone nad moi pc :) 1393340[/snapback] a czy avast ma firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 chej panowie a może zamiast sp1 zainstalować sp2 i firewall będzie załatwiony co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 nod32+avast i spy sweeper , który bardzo dobrze wykrywa trojany i jakiś firewall np kerio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exson Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 a czy avast ma firewall 1395787[/snapback] Niestety nie :/ ale AVAST >>> ALL ps. mks = max badziew !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Aktualnie Kaspersky'ego. 21 PLNów licencja na rok (ostatni numer Enter'a) i to również dla firm. Dobra cena za jeden z najlepszych programów antywirusowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Widac ze admin zna sie na rzeczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 zainstalować sp2 i firewall będzie załatwiony co Powodzenia z takim gniotem. Blokuje to czego nie ma blokowac a to co faktycznie ma blokowac olewa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mciej Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Temat był...parę razy :blink: :rolleyes: :wink: Kaspersky - od lat najlepsze osiągi przy skanowaniu na żądanie, jak w tym trybie Kasper nie znajdzie wirusa, to znaczy że go nie ma. Wady - słabszy skaner rezydetny i interfejs nie jest robiony dla 6latków, więc w 'fachowych' gazetkach dostaje słabe notki. Ale i tak jest najlepszy. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 SP2 + Firefox + AdAware + Free-AV (bez tych 2 ostatnich tez nie bylo problemow, ale zainstalowalem, bo znajomi zaczeli mi dyski przynosic z blizej nieokreslona zawartoscia i jeszcze instalowac niektore rzeczy z nich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 opera 8 + nod32 + zonealarm .. zero problemow.... p.s. kaspersky, avast mulily mi kompa.. nie mowaic o nortonie.... jednak jeden z lepszych antyvirow jakich uzywalem.. i nie bylo totalnie czuc ze mam antyvira... to byl avg personal free i avg 7.. nawet nie spowalnialy uruchamiania komputera... nod32 nie muli kompa.. jednak system troszke dluzej sie laduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Nod32 + Outpost Firewall 2.6 Pro + Popfile = komforcik w bieganiu po necie i co najwazniejsze nie wcina zasobow kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Fakt. :-| Kaspersky zamula troche kompa. Ale to i tak bardzo mało. AVG Free zero zamuły ale też ochrona niezbyt mnie zadowalała. Wpuszczał viry na kompa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzk Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 W 100% kolega fat_edgar ma racje. Wystarzy KERIO PERSONAL FIREWALL I SUPER EXTRA PRZEGLĄDARKA FIREFOX nie dość, że szybko to jeszcze BEZPIECZNIE. I za free. Już teraz sobie to wszystko ściągnij: IDG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 @kl_mc NoAdware Co to ma być? To chyba fałszywy prog? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...