Fonfonic.com Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam. Jestem tutaj nowy, ale jako iz widze ze Forum jest duze i czesto czytane, byc moze ktos z Was pomoze mi w znalazieniu odpowiedniego programu, gdyz ja juz szukam bezskutecznie od kilku dni - a zalezy mi bardzo na czasie... :mur: Otoz potrzebuje programu (badz programow), ktore umozliwiaja masowa zmiane rozmiarow obrazkow (tak by za jednym zamachem zmienic rozdzialki np. calego katalogu a nie pojedynczo przy pomocy PSP tak jak to musze robic do tej pory...). Jak do tej pory nie udalo mi znalezc zadnego (dobrze dzialajacego) programu :( Nie mowiac juz o programie ktory poradzilby sobie w tej sposob z animowanymi GIFami.... Jezeli ktos juz sie spotkal z takim programem (lub programami - bo do anim GIFowo moze byc calkiem inny) lub wie gdzie taki moge znalezc, bylbym bardzo wdzieczny za pomoc!! :) Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze tutaj znajde odpowiedz na nurtujacy mnie od kilku dni problem... .::eSiK::. Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Fonfonic.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Do zwykłych obrazków to w trybie wsadowym (tak to się chyba zwie) nadaje się Picture Publisher, PhotoShop (orginalny oczywiście :-P), nawet ACDSee przy pewnych kombinacjach. Podejrzewam, że wiele innych edytorów graficznych też ma taką opcję, ale się nie bawiłem wszystkimi. Co do seryjnej zmiany rozmiaru animowanych gifów, to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonfonic.com Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Mam PhoShopa jadnak nie znalazlem tam MASOWEJ mozliwosci zmiany wielkosci... :( Jedynie pojedynczo :( Chyba ze jest jaka ukryta opcja o ktorej nie wiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Irfanview mial taka opcje, sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonfonic.com Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) no resize tam jest ale jak zmienic rozmiar np. WSZYSTKIM plikom naraz z jednego katalogu - tego to on juz zrobic chyba nie potrafi :( bo szukam i szukam i raczej sie nie da :( juz nie mowiac o tym, ze z animowanymi gifami sobie nie radzi tylko - tak jak wiekszosc - zapisuje jedna klatke :( pozdro! Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Fonfonic.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Co do nie-gifow to napewno poradzi z nimi sobie Photoshop i XnView (Ctrl+U). Jesli chodzi o photoshopa to trzeba miec jednak pewna wiedze na jego temat. (Zadania + Plik --> Automatyzuj) Co do gifow to Image Ready dodawany do Photoshopa zmniejsza gify, ale chyba nie da sie zrobic tego masowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonfonic.com Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no tak suchy ale i tak trzeba by okazdy obrazek osobno uruchomic w photoshopie a jak jest ich np 100 to paranoja... nie da sie jakos latwiej? :) pozdro dla ciebie suchy i thx za podowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Do zwykłych plików irfanview plik>przetwarzanie wsadowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no tak suchy ale i tak trzeba by okazdy obrazek osobno uruchomic w photoshopie a jak jest ich np 100 to paranoja... nie da sie jakos latwiej? :) pozdro dla ciebie suchy i thx za podowiedz! 1392246[/snapback] Wnioskuje ze poradziles sobie z XnView ? A co do photoshopa to wlasnie dzieki automatyzacji nie trzeba otwierac kazdego pliku osobno, photoshop robi to za nas. Coprawda trwa to troche dluzej niz w XnView, ale mozna wykonac wlasciwie dowolne operacje - nie tylko zmiane rozmiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonfonic.com Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Dzieki Wam serdeczne :) Czyli statysytczne obrazki mam za soba... :D Pozdostaje mi problem z wygaszaczmi.... No moze ktos sie znajdzie ;) Jeszcze raz wielkie THX dla Was chlopaki i jak checie cos za darmo na komorke to zapraszam na site ktorym sie zajmuje. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...