Skocz do zawartości
djcrash

Celeron 2@2.66ghz i zwis czyzby chipset ?

Rekomendowane odpowiedzi

W koncu natrafilem na cos co moze wskazywac na te zwisy otoz wylaczylem cooler na chipecie i radiator pozostawal caly czas chlodny wiec rozkrecam plyte puzniej zdejmuje radiator z chipsetu a tu widze naklejke wogule nie roztopioną zdjelem ja calkowicie dalem pasty ale chyba wokul radiatora jest taki maly pasek podwyzszajacy radiator z powierzchni chipsetu . teraz sadze ze radiator nie dotyka do chipsetu bo po skreceniu radiator jest dalej prawie nie nagrzany zwisy na wiekszych czestotliwosciach dalej sa , co zrobic aby tak zamontowac radiator zeby przylegal do powierzchni chipsetu (intel i845e). i czy od tego sa te zwisy odpowiedzcie szybko za wszelkie porady zamontowania go bez uszkodzenia innych tranzystorow ktore sa na tym chipsecie dziekuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znowu cala robota na marne chociarz teraz chipset juz jest chlodzony normalnie wszystko juz zrobilem i dochodzi do radiatora to nadal komp wiesza sie na 2@2.66 chyba kupie sobie inna plyte glowna moze Gigabyta GA-8PE667 ale musze sprzedac najpierw tą chyba ze jeszcze ktos mi poradzi co moze te zwisy powodowac bo chyba nie system operacyjny juz tylko to mi zostalo wgrac inny system:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek no nie wiem mogl sie uszkodzic na tamtej plycie bo tamta spalilem przez to ze zapomnialem odlaczyc drugiej wtyczki atx12v a odlaczylem tylko ta standardowa atx wlaczylem zasilacz i tamta plyta poszla mozliwe jest ze to procek ale na 2.0ghz sie nie wiesza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...