Paweł52 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam, od lutego br. mam Linksysa WAG54G ver. 2 do korzystania z Neostrady. Kilka dni temu modem/router stracił nagle łączność z internetem. Lampka kontrolna "internet" zapaliła się na czerwono. Próby z restartem modemu (łącznie z całkowitym pozbawianiem zasilania) nic nie dały. Okazało się w końcu po wejściu do panelu administracyjnego, że modem/router zresetował się samoczynnie do ustawień fabrycznych. Konieczna była ponowna konfiguracja (w tym ponowne zdefiniowanie parametrów łączności z Neostradą: typ enkapsulacji, użytkownik, hasło). Co może być przyczyną takiego zachowania modemu? Pozdrowienia Paweł52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Cos jest schrzanione, wymien go jak masz go jeszcze na gwarancji. Nie ma takiej mozliwosci zeby sam z siebie sie zresetowal do fabrycznych ustawien!!, chyba, ze ktos przez przypadek reset wcisnal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrozumialy Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam, od lutego br. mam Linksysa WAG54G ver. 2 do korzystania z Neostrady. Kilka dni temu modem/router stracił nagle łączność z internetem. Lampka kontrolna "internet" zapaliła się na czerwono. Próby z restartem modemu (łącznie z całkowitym pozbawianiem zasilania) nic nie dały. Okazało się w końcu po wejściu do panelu administracyjnego, że modem/router zresetował się samoczynnie do ustawień fabrycznych. Konieczna była ponowna konfiguracja (w tym ponowne zdefiniowanie parametrów łączności z Neostradą: typ enkapsulacji, użytkownik, hasło). Co może być przyczyną takiego zachowania modemu? Pozdrowienia Paweł52 1392686[/snapback] nie powinien sie sam resetowac owszem zerwanie lacznosci.....ewentualnie zerwabue polaczenia z internetem...ale nie zmiane ustawien P.S. podaj jaki masz sofcik w swoim routerku mialbym jeszcze kilka pytan z uzytkowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł52 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 P.S. podaj jaki masz sofcik w swoim routerku mialbym jeszcze kilka pytan z uzytkowania Witam, od narodzin router ma firmware 1.00.19. Na FTP dystrybutora Linksysa w Polsce jest juz wersja 1.00.47_004_code (podobno beta). Na razie jej nie wgrywałem, choć ze względu na podnoszony przeze mnie problem powinienem. Jestem ciekawy, jakie są zmiany (FEN nie miał tu żadnych danych)? W innym miejscu "wyrozumialy" pisze, że wgrał już tę nową wersję. Czy ta wersja umożliwia połączenie poprzez WDS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrozumialy Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 P.S. podaj jaki masz sofcik w swoim routerku mialbym jeszcze kilka pytan z uzytkowania Witam, od narodzin router ma firmware 1.00.19. Na FTP dystrybutora Linksysa w Polsce jest juz wersja 1.00.47_004_code (podobno beta). Na razie jej nie wgrywałem, choć ze względu na podnoszony przeze mnie problem powinienem. Jestem ciekawy, jakie są zmiany (FEN nie miał tu żadnych danych)? W innym miejscu "wyrozumialy" pisze, że wgrał już tę nową wersję. Czy ta wersja umożliwia połączenie poprzez WDS? 1438176[/snapback] wgralem, i zaczynam obserwowac...moj problem z linksysami to bylo zawsze gubienie sie :)... tzn polaczenia nie sprawdzalem jakie sa roznice...czy kosmetyczne...ale jak FEN nie zna szczegolow....to cudow bym sie nie spodziewal p.s. czy moge koledze zawracac glowe na priv ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł52 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 p.s. czy moge koledze zawracac glowe na priv ? 1438496[/snapback] oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...