m-c-ool Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam mam semprona 2400+ (2000MHz) i chciałbym go podkręcić do 3000+ bez zmiany mnożnika dzwigłem do 2800+ i po undergroundzie 2 ma 50 stopni i zmieniłem szyne na 400Mhz (orginał 333) ramy mam "goodram" z dzwigniętym napięciem i skruconym czasem do 2 okresów !! zasilacz podobno jakiś orginalny ale ino 250wat ramy też czterysetki !! czy mugł by mi ktoś napisac dokładny opis ze zdjęciami jak odblokowac mnożnik ?? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 FAQ :mur: a zasilacz oryginalny czyli jaki?? 250W to za mało!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 FAQ :mur: a zasilacz oryginalny czyli jaki?? 250W to za mało!! 1392825[/snapback] Nie załamuj sie jak pewnie zauważyłes jestem nowy na tym forum i nie do końca sie znam na nim !! daj mi jakiegoś linka albo coś !!??!! jakie FAQ?? ja sie nie orientuje ::(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 tu sobie poczytaj - długa lektura http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95926 Faq to taki dział na forum JEST NA STRONIE GŁOWNEJ!! Pochwal sie w koncu tym zasilaczem, bo mi sie wydaje ze to jego wina, albo goodramy ci nie wyrabiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zapytaj jego on wie wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Nie załamuj sie jak pewnie zauważyłes jestem nowy na tym forum i nie do końca sie znam na nim !! daj mi jakiegoś linka albo coś !!??!! jakie FAQ?? ja sie nie orientuje ::(: 1393041[/snapback] A nie wiesz jak moge sprawdzić model zasilacza bez rozbierania obudowy bo nie chce mi sie jej rozbierac (mam leżącą i na niej monitor ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 ehhh... po prostu nie wiem albo wez... ...Zapytaj jego on wie wszystko :) 1393127[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 pluskwa ja kupie ten zasilacz dam ci dwa piwa kasztelan i kielbase ( jedna ) slaska, bede mial przyjemnosc wy@#$%^&lic go za okno z 10 pietra a potem jeszcze go skopie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Pluskwa, Daro spokojnie on jest nowy a Wy wyjeżdżacie na niego. Nawet nie wiedział co to jest FAQ. Nie zobaczysz jaki masz zasilacz bez otwierania obudowy. Jeśli on ma rzeczywiście 250 w to nie warto kręcić kompa lecz zasiłke wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam mam semprona 2400+ (2000MHz)... 1392803[/snapback] Małe sprostowanie Sempron 2400 ma zegar 1666MHz chyba że mówimy o Athlonie 2400 to wtedy zegar się zgadza. Otwórz bude i zobacz jaki jest ten zasilacz. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Małe sprostowanie Sempron 2400 ma zegar 1666MHz chyba że mówimy o Athlonie 2400 to wtedy zegar się zgadza. Otwórz bude i zobacz jaki jest ten zasilacz. 1394168[/snapback] to jest 2400+ ale jest podkręcony do 2800+ i 2020MHz !! Ok zobacze co to za zasilacz i dam wam znać !! dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 pluskwa ja kupie ten zasilacz dam ci dwa piwa kasztelan i kielbase ( jedna ) slaska, bede mial przyjemnosc wy@#$%^&lic go za okno z 10 pietra a potem jeszcze go skopiehehe pogoniłem go dzis na wrocławskiej giełdzie elektronicznej za 10zł. m-c-ool jesli kupiłes ta obódowe z zasilaczem, to nie spodziewaj sie tam czegos specjalnego. Jak nie zobaczysz na nim zadnego napisu (producenta) to traktuj go jako NO-NAME. Czyli DO-WYMIANY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Odważny jesteś na zasilce 250W kręcić procka! Ja nawet na codegonie 350W nie krece tylko spróbować na chwile... :lol: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Odważny jesteś na zasilce 250W kręcić procka! Ja nawet na codegonie 350W nie krece tylko spróbować na chwile... :lol: 1395016[/snapback] NO!! ja mam 250 wat zasilacz i udało mi sie procek nieźle podkręcić no z 2400+ do 2800+ (2020MHZ) nawet miałem na fsb na 210 i sie uruchomil ino temperatura zabardzo wzrosłą!!no zasilacz kupiłem z obudową !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 hehe pogoniłem go dzis na wrocławskiej giełdzie elektronicznej za 10zł. m-c-ool jesli kupiłes ta obódowe z zasilaczem, to nie spodziewaj sie tam czegos specjalnego. Jak nie zobaczysz na nim zadnego napisu (producenta) to traktuj go jako NO-NAME. Czyli DO-WYMIANY. 1394761[/snapback] Witam ten zasilacz to jakiś SEASONIC!! czyli nic specjalnego chyba?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Jeszcze nie słyszałem o taki, a to znaczy, że raczej nie za specjelny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 jesli chcesz kręcić to traktuj go jako NO-NAME :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Witam jaki według was jest najlepszy program do mieżenia temperatury procka i płyty !! I czy ktoś bedzie taki miły i da mi linka gdzie jest opisane jak zrobić drut moda albo jak wogule odblokować mnoznik !! czytałem FAQ ale tam jest tylko o Atlonach nie ma nic o sempkach !! POMOCY !! plis !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Najlepszy program do mierzenia temperatury procka to jest BIOS! A jak odblokować mnożnik to gdzieś ktoś na forum podawał, ale nie wiem gdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Najlepszy program do mierzenia temperatury procka to jest BIOS! A jak odblokować mnożnik to gdzieś ktoś na forum podawał, ale nie wiem gdzie... 1396970[/snapback] ale mi chodzi o program po windowsa do mierzenia temperatury ale taki najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) ale mi chodzi o program po windowsa do mierzenia temperatury ale taki najlepszy 1398050[/snapback] SpeedFan (nie wiem czy najlepszy). Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Atomówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 SpeedFan (nie wiem czy najlepszy).u mnie wlasnie zaniza temperature o 10 stopnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 jak kupiles dobra plyte gluwna to powinnienes miec cos na plycie z driverami :) a jak nie kupiles to ... BIOS ci prawde powie a po co ci do windy miernik ? pomecz go 3d markami przez 2 godziny , reset , bios i sprawdz jak w normie ( czyli plyta nie piszczy hehe ) to ok ja powiem tak muj popszedni semp taki jak twuj szedl na 196 fsb i nigrama wiecej. po zmianie zasilacza 220 bez problemuw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 jak kupiles dobra plyte gluwna to powinnienes miec cos na plycie z driverami :) a jak nie kupiles to ... BIOS ci prawde powie a po co ci do windy miernik ? pomecz go 3d markami przez 2 godziny , reset , bios i sprawdz jak w normie ( czyli plyta nie piszczy hehe ) to ok ja powiem tak muj popszedni semp taki jak twuj szedl na 196 fsb i nigrama wiecej. po zmianie zasilacza 220 bez problemuw 1400926[/snapback] Mój chodzi bez żadnych problemów na 200fsb i po ponad 2 godzinach grania w mafie miał 51 stopni!! powyżej 200fsb to już niestety muj zasilacz nie wydala i sie resetuje przy temperaturze np. 47stopni !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 m-c-cool - jaka plyta gluwna ? kreci sie tez pci i agp ? bo jak tak to to dalej nie pujdzie i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 ASrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 m-c-cool - jaka plyta gluwna ? kreci sie tez pci i agp ? bo jak tak to to dalej nie pujdzie i tyle 1403069[/snapback] moja płyta to ASRock i jak krence procka to fsb i agp pozostają bez zmian !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 o ile wiem jak krecisz procka to krecisz go wlasnie przez FSB :) czy tez masz odblokowany mnoznik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 o ile wiem jak krecisz procka to krecisz go wlasnie przez FSB :) czy tez masz odblokowany mnoznik ?? 1405648[/snapback] Nie bo niwiem jak to zrobić ( a przydalo by sie ) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Czy ktoś mi powie jak zrobić drut-moda?? tylko nie odsyłajcie mnie do faq jak już to konkretne linki !! a i mam jeszcze jedno pytanko czy 350wat zasilacz styknie na procku 2800+ (2200GHz)???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...