Drunk_ZoZol Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Jak mogę zrobić gre platformową? Zamierzam zrobić taką krótką gierke że jest sie obrońcą praw zwierząt(nie pytajcie skąd ten pomysł xD) i zabija sie kłusowników. Potrzebuje jakiegoś silniczka graficznego typu Codename Gordon czy coś w tym stylu może być marny ale żeby oczy nie bolały od grania i chce zrobić tak z 3-5 map, chce zrobić krótkie przerywniki typu komiks jak w Max payne. Powiedzcie czego potrzebuje do zrobienia owej gierki bardzo byłbym wdzieczny. Peace :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Flash wystarczy aż nadto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Też mi flash przyszedł na myśl. W sumie silniczki do gier 2d chyba nie są rozpowszechniane - robi się je na bieżąco. Jak nie flash, to direct draw pod C++ Builder załatwi sprawę chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no dobra tylko problem w tym że nie umiem ani we flashu ani w C++ robić cokolwiek, a lepiej by było mi zrobić na gotowym silniczku tylko coś poprawić przestawić itp. itd. i już, a nie bardzo mi sie chce uczyć flasha(nie mogłem nigdy znaleść poprawnego programu, a C++ nie znalazłem polskiego kursu z internetu, ale mógłby mi ktoś pomóc?? najlepiej było by gdyby ktoś mi podał linka i powiedział co do czego służy i z czym to sie je. Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 No cóż, zarówno użycie flasha jak i c++ wymaga nieco programowania (flasha chyba nieco mniej), więc, jeśli robota jest pilna, to nie jest dobre rozwiązanie. Kiedyś były pewnego rodzaju kreatory, pozwalające robić proste gry 2d, jednak nie pamiętam nazw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Game Factory chyba sie jeden nazywał. Nie pytajcie mnie o linki, szukajcie w goooooglach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 GAME FACTORY możesz za darmo ściągnąć ze stronki komputer świata a w którymś niezbędniku był nawet ten program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 hehe @Drunken czy ty moze myslisz ze np jak sie kupuje silnik od jakiejs gry by zrobic swoja to wystarczy tylko poprzestawiac pare rzeczy i nie cza umiec programowac (do tego sa edytory- choc nawet w niektoorych cos wiedziec trzeba)?? wielkie bwahaha dla cie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Nie no wiem że trzeba jeszcze programować, tyle że ja potrzebuje to zrobić na szybko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Click&Play jeszcze był ... daawno, daaawno temu :D nawet sie tym bawilem troche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 nastepny marzyciel :D platformówke to w tych programach wyżej wymienionych ale i to nie zrobisz tego od razu w pół godziny ostatnio czesto sie pojawiają pytania jak gre zrobić :lol: czekaj był jeszcze jeden program (do kupienia za jakies 99 zł) ale to był ''silnik'' 3D oparty na DXie w CDA kiedys cos o tym pisali nie wszystko jest proste jak edytor do Warcrafta 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja nie chce zrobić tego w pół godziny tylko w góra 3 miesiące :P i potrzebuje jakiegoś programu czy czegoś, nie mógłby mi ktoś podać linka do jakiegoś programu w którym wykonam ową minigierkę? Rumun666 nie wiesz skąd można ściągnąć Click&Play? Szukałem i nie znalazłem, to samo z Game factory nie ma go na stronce Komputer świat, w każdym razie ja nie znalazłem :? Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...