Jump to content
Sign in to follow this  
grzmot

Ketchup Kontra Musztarda

Recommended Posts

Jestem przeciwny hamerykanizacji przypraw. Precz z kapitalistycznym keczapem. Nawołuję wszystkich towarzyszy i towarzyszki do używania wyłącznie musztardy :-P

Co nam po jakiejś słodko-kwaśnej czerwonawej mazi, prawdziwi patrioci używają produktów prawdziwie poprawiających smak :D

Edited by grzmot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wole mix, czyli ketchup+musztarda... No wiecie taki "dialog kultur" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sid: czy Ty nie jesteś aby podwójnym agentem :D

1394127[/snapback]

No, I'm triple-agent :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

wczoraj pierwszy raz w zyciu jadłem chrzanik[bo tak to go jakos unikałem] i nie nadaje sie do zabawy:P

wole ketchup , musztardy jeszce nie próbowałem ;>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, bez sensu. Kethupu nie da sie wszedzie stosowanac tak samo zreszta jak musztardy. Glupio tak porownywac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wole mix, czyli ketchup+musztarda... No wiecie taki "dialog kultur" ;)

1394112[/snapback]

 

Stary nie mów nic więcej bo mnie normalnie na wymioty bierze :blink: :blink: :blink:

 

Ja zażywam w ten sposób keczup do schabowego pizzy burgera i innych fast żarć

 

a musztardę do kiełbasek z grilla ( obśliniłem klawiaturę) i innych miąsek B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tja keczup w jedną stronę a musztarda w inną ;](grill u jea ;])

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uwaga uwaga !!! :D

 

Mam fajny patent na ketchup domowej produkcji :D Z góry mówie że smakuje o wiele lepiej niż ten ze sklepu :-P a jaaak :-P

 

Potrzebujemy:

 

1. Naczynie - najlepiej jakaś mała miseczka

2. Koncentrat pomidorowy - takie małe czerwone w słoiczku (cały)

3. Niecałe pół łyżeczki soli

4. Tyleż samo cukru

5. Półtorej łyżeczki octu (spirytusowy najlepszy :D )

6. Czosnek granulowany (koniecznie) tak "na oko" łyżeczke

7. Pieprz wedle uznania

 

Władowujemy to wszystko do miski :D Mieszamy aż cukier sie rozpuści i wszystkie składniki sie wymieszają. Potem najlepiej odstawić na kilkanaście minut do lodówki żeby sie wszystko przegryzło.

 

Spróbujcie sami :D Warto. Ilośc składników oczywiście zależy od gustu przygotowującego.

 

P.S.: Makłowicz niech sie schowa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

majo tylko kielecki

 

 

 

 

keczupik heinz

 

 

 

musztardy hmm najlepiej jakas łostra ostatnio mi podchodzą develey

 

no i chrzanik tu to roznie

Share this post


Link to post
Share on other sites

wczoraj pierwszy raz w zyciu jadłem chrzanik[bo tak to go jakos unikałem] i nie nadaje sie do zabawy:P

wole ketchup , musztardy jeszce nie próbowałem ;>

1394335[/snapback]

Eee, pewnie jadłeś sklepowy. Musisz kiedyś spróbować chrzaniku, który sam robię.

Sama procedura wykonawcza, zwłaszcza tarcie korzeni, jest do bani, ale zyski z posiadania prawdziwego chrzanu stanowczo przewyższają straty. :-P

 

Poza tym jadam wszyskie rodzaje smarowideł. Najchętniej jednak dżajmonez i sos tatarski (Made by Sikor, of course). :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

najlepszy jest keczup Heinz'a !!!! co do musztardy to tylko Develey (bawarska, słodka), a majonez to Hellmans zielony

Share this post


Link to post
Share on other sites

ciekawe jak smakuje  ten zielony ketchup z ameryki?

1409009[/snapback]

Jadłem zielony, z POLSKI...

Jakoś mi nie przypadł smakowo do gustu... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ciekawe jak smakuje  ten zielony ketchup z ameryki?

1409009[/snapback]

 

Jadłem, jadłem ale jakius lipnt takiś jest :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja lubie ketchup mikado z lidl'a - tani, dobry, smaczny (produkt polski)

1408914[/snapback]

bleh... rzadszy od zupy pomidorowej :/

 

keczupik to z Dawtony pikantny

musztarda to co jest, raz to raz nie wybrzydam niczym

 

majonez - nie znosze tego, bleh

 

a najlepsze z najlepszych to jest salsa home made by muciek i kupny exotic souse Hainz :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnie bardzo smakuje papka zmieszanego katchupu (Kotlin) z Musztardą (Pegaz or Kamis) i Majonezikiem (Helmans z babci :wink: ) odpowiednio dobrane smarowidła (proporcje) smakują wyśmienicie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.