Skocz do zawartości
grzmot

Ketchup Kontra Musztarda

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przeciwny hamerykanizacji przypraw. Precz z kapitalistycznym keczapem. Nawołuję wszystkich towarzyszy i towarzyszki do używania wyłącznie musztardy :-P

Co nam po jakiejś słodko-kwaśnej czerwonawej mazi, prawdziwi patrioci używają produktów prawdziwie poprawiających smak :D

Edytowane przez grzmot

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wole mix, czyli ketchup+musztarda... No wiecie taki "dialog kultur" ;)

1394112[/snapback]

 

Stary nie mów nic więcej bo mnie normalnie na wymioty bierze :blink: :blink: :blink:

 

Ja zażywam w ten sposób keczup do schabowego pizzy burgera i innych fast żarć

 

a musztardę do kiełbasek z grilla ( obśliniłem klawiaturę) i innych miąsek B)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwaga uwaga !!! :D

 

Mam fajny patent na ketchup domowej produkcji :D Z góry mówie że smakuje o wiele lepiej niż ten ze sklepu :-P a jaaak :-P

 

Potrzebujemy:

 

1. Naczynie - najlepiej jakaś mała miseczka

2. Koncentrat pomidorowy - takie małe czerwone w słoiczku (cały)

3. Niecałe pół łyżeczki soli

4. Tyleż samo cukru

5. Półtorej łyżeczki octu (spirytusowy najlepszy :D )

6. Czosnek granulowany (koniecznie) tak "na oko" łyżeczke

7. Pieprz wedle uznania

 

Władowujemy to wszystko do miski :D Mieszamy aż cukier sie rozpuści i wszystkie składniki sie wymieszają. Potem najlepiej odstawić na kilkanaście minut do lodówki żeby sie wszystko przegryzło.

 

Spróbujcie sami :D Warto. Ilośc składników oczywiście zależy od gustu przygotowującego.

 

P.S.: Makłowicz niech sie schowa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wczoraj pierwszy raz w zyciu jadłem chrzanik[bo tak to go jakos unikałem] i nie nadaje sie do zabawy:P

wole ketchup , musztardy jeszce nie próbowałem ;>

1394335[/snapback]

Eee, pewnie jadłeś sklepowy. Musisz kiedyś spróbować chrzaniku, który sam robię.

Sama procedura wykonawcza, zwłaszcza tarcie korzeni, jest do bani, ale zyski z posiadania prawdziwego chrzanu stanowczo przewyższają straty. :-P

 

Poza tym jadam wszyskie rodzaje smarowideł. Najchętniej jednak dżajmonez i sos tatarski (Made by Sikor, of course). :-P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja lubie ketchup mikado z lidl'a - tani, dobry, smaczny (produkt polski)

1408914[/snapback]

bleh... rzadszy od zupy pomidorowej :/

 

keczupik to z Dawtony pikantny

musztarda to co jest, raz to raz nie wybrzydam niczym

 

majonez - nie znosze tego, bleh

 

a najlepsze z najlepszych to jest salsa home made by muciek i kupny exotic souse Hainz :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...