Skocz do zawartości
harryt

Nero

Rekomendowane odpowiedzi

Nagrałem płytę mp3 w Nero 6. Jest na niej jeden folder główny w którym jest kilka podfolderów z plikami (1wykonawca->16albumów->170utwory). Odtwarzacz DVD odtwarza płytę prawidłowo, natomiast komputer widzi tylko ten jeden folder główny. Pokazuje go jako pusty. Jak mam odzyskać zawartość do obróbki ?

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Nie są. Właściwości pakazują "folder plików - 0 bajtów"(a faktycznie jest 699MB to pamiętam).

Po kliknięciu na folder wyskakuje następujący komunikat:

" G:\AC/DC odwołuje sie do lokalizacji, która nie jest dostępna. Może ona znajdować sie na dysku twardym tego komputera albo w sieci. Upewnij sie, że dysk jest właściwie włożony i że masz połączenie z Internetem lub siecią, a następnie spróbuj ponownie. Jeśli nadal nie będzie można zlokalizować informacji, być może zostały one

przeniesione w inne położenie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... teraz mi jeszcze wytlumacz, jak udalo Ci sie utworzyc katalog AC/DC...?

Jesli zrobiles to z poziomu Nero, to masz problem - nie wiem, czy Linux bedzie w stanie zobaczyc ten katalog, ale Windows (jak widac) sobie nie radzi i chyba nic nie da sie z tym zrobic...

Sprobuj zrobic z tego obraz ISO, NRG lub inny i dobrac sie do tego przy pomocy ISO Commandera lub czegokolwiek, co moze obslugiwac obrazy w ISO i nie uzywa do tego przegladarki Windowsa..

Edit:

Mozesz tez (jak bedziesz mial obraz) sprobowac HexEditem znalezc nazwe katalogu AC/DC i zmienic znak "/" na dowolny inny, ktory nie sprawia klopotow dla Windowsa - np "-" lub "_" itd... a nastepnie zaladowac obraz przez Daemon Tools i wyciagnac co trzeba..

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zabij mnie nie wiem. Foldery to normalnie przeciągnij i upuść. Ale próbowałem teraz zrobić taki sam katalog i nie przyjmuje znaku "/".

Z obrazem to chyba będzie problem po uruchomieniu menadżera plików NERO

i wskazaniu G:\AC/DC otwierają sie dwa okienka. W pierwszym jest: nazwa - Ac/Dc, rozmiar - nic , typ - folder, zmieniony - 2004.04.07, atrybuty - DR.

W drugim:

tytuł - Ikonka WMP ścieżka 1, czas - 79:34, tryb - ścieżka danych, start - 00:02, koniec - 79:36, ścieżka - 1.

Próba przeciągnięcia (ale tylko Ac/Dc) kończy sie informacją: Nie można uzyskać dostępu z określonej ścieżki do następującego pliku/folderu: G:\Ac/Dc.

Natomiast płyta daje sie kopiować opcją utwóż kopie dysku, ale po skopiowaniu tak samo nie jest widoczna.

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi czy nie masz przypadkiem nagrywarki LiteOn SOHOW 1633S? Bo ja mam to samo :) Jak sobie nagram płytkę DVD czy z filmami czy z mp3 to samo u mnie nie widać a u WSZYSTKICH + odtwarzacze DVD widzą bez problemu. Nie wiem czy zmiana firmware nie pomaga na to. A po więcej info skocz na forum na www.cdrinfo.pl. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi