SlaVek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 mam problem z BX133-RAID. Znikneło mi napiecie z dwóch gniazd (tych na górze) do wentylatorów. Na dole w 3 gnieżdzie działa ale niestety tam nie na monitora obrotów :(. Jak to można naprawić? I jeszcze jedna sprawa. Skąd można wziąsc czujnok dp temperatury na ta płyte. W instrukcji widziałem że w zestawie taki byl na kabelki i naplycie jest na niego miejsce. Moze jakis czujnik z powszechnie dostepnych dało by sie tutaj podłączyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Mam złą wiadomość: masz uszkodzone dwa gniazda zasilające wentyle. Ciekawi mnie jak tego dokonałeś?? małe zwarcie, czy za duży wiatrak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaVek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Raczej małe zwarcie bo wentyl jest seryjny. Jak można dojść w którym miejscu poszlo? I czy da sie jeszce cos z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 co do podpinania wentylatora zeby byl zczyt obrotow to mozesz sprobowac takiego patentu - kupujesz przelotke jak tu http://www.cooling.pl/images/rc022_rb.jpg i podpinasz wentylator do niej - kabelek od zczytu obrotow (zolty/bialy/niebieski/...) wkladzasz do innej wtyczki 3-pin i podlaczasz do plyty czyli wentyl bedzie podlaczony i do zasilacza (napiecie) i do plyty (zczyt obrotow) - bedzie dzialac o ile w gniazdkach padlo tylko zasilanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 jak jesteś pewny swego wentyla, to sobie odpuść odczyt obrotów. Ja nie mam żadnego podłączonego do tych gniazdek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...