Skocz do zawartości
epool

I Znow Wybor Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chce zmiany mojego megabajta :angry:

mam do wyboru kilka zasilek w roznych cenach, zalozylem ze nie chce wydac wicej niz 150zl, bo mi nie starczy na nowego proca :razz:

oto propozycje, wszytskie mialem w rekach lecz nie podlaczalem:

1.Huntkey LW-6400H v2,03, gold, 400W

w/g mnie ciekawy i chyba najbardziej mnie interesujacy ale... jest bardzo lekki, nie wiem czy wiele wystaje ponad 1kg, i pusto w srodku jakos czy to dziala?, hmm i ten nie ma wylacznika... moge go miec za 150zl

2. Modecom ISO-450P, 360W

hmm... ciezszy od Huntkeya ale marne ma opinie wiec nie wiem co myslec, ma wylacznik ale pojedynczy niezbyt cichy wentyl... on moze mnie kosztowac 70zl

3. Ropla - 400W

http://www.signumnet.pl/atx.html

wyzej link... ciekawy kawal cegly z 3kg lekko, dwa wentyle, wylacznik, wyglda niezle ale jak dziala?? koszt 95zl...

4.Chiefteck HPC-360-202-DF - 360W

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=14&grupa=319

ciezki, markowy, dwa wentyle ale pasywne PFC... koszt 149zl

wacham sie miedzy Huntkeyem (nie wiem czy ma Aktywne czy Pasywne PFC) a Chiefteckiem z lekim przechylem na pierwszego...

Bede wdzieczny za kazdy glos w tej sprawie, jezeli lista moich celow jet bledna lub niepelna prosze o porawe i inne propozycje...

pozdr epool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zieeeeeew

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885

1) Następnym razem pytaj w przeznaczonym do tego temacie

2) Ropla to nie zasilacz ... wagę robi trafo pasywnego PFC , reszta jest klasy codegena

3) HuntKey Huntkey LW-6400H ... niby działa ... ale pare osób się już przekonało że nie jest za dobry.

Chieftec zdecydowanie najlepszy z wymienionych. Jest jeszcze CHIEFTEC ATX 410-212, ale nie kupisz taniej jak za 170PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zieeeeeew

1393544[/snapback]

1. BARDZO dziekuje za odpowiedz, bo rozjasnia ona moje wszystkie watpliwosci...

2. pod pierwszy link zajrzalem przed napisaniem tego postu :lol:

wiec chieftec... chyba ze ktos ma jeszcze cos do dodania to chetnie slucham :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Chief to 350 od Delty, imho lepszy od zasilek Sirteca. Możesz jeszcze pomyśleć nad kupnem ModeComa 350 od FSP lub Enermaxem takim jak mam w podpisie. Chyba najrozsądniejsze zasiłki w tej cenie :wink: Ewentualnie jeśli chcesz to poszukaj na forum tematu o Delcie 465 chodzą po 99 zł na Allegro, tylko trzeba się troszkę pobawić z wtyczką :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi