Skocz do zawartości
MicJes

Kto wyciagnie wiecej???

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, moze cie tutaj nie pobije, ale mam taka jedna V3 2000 do ktorej dodalem tylko nowy radiator z wentylatorem.

Standartowo pracuje na 144 MHz (gpu/pamiec - synchroniczna). Udalo mi sie podkrecic ta karte do 210 MHz. Co najwazniejsze, karta przcowala bez zadnych problemow przez jakies 6 miesiecy i zmienilem ja tylko dlatego, ze kupile Voodoo 5.

Uwazam, ze to bylo calkiem niezle, zwlaszcza ze ogolnie Voodoo karty slabo sie kreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam His riva tnt2 pro na standardzie 142/140, a dzis wyciaglem 195/212 !!! A to nie koniec :twisted

Voodoo 3 3000 agp tv-out 166@220

mysle ze jest to bardzo dobry wynik, nie obyło sie bez dodatkowego chłodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce mi sie wierzyc ze ten clap na standartowym chlodzeniu na 210mhz poszedl, przeciez on by te standartowe chlodzenie rozpuscil!!!! On wtedy ponad 20W ciepla wydziela, jak taki malenki coolerek mialby sobie poradzic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie overclockerzy: obraz macie taki sam jak przed podkreceniem, czy nie bardzo? :lol: Pewnie zaden z mistrzow podkrecania juz nie pamieta jak to wygladalo kiedys - bez tego smiecia na ekranie.

Mi sie po prostu nie chce wierzyc, ze pamiec chodzaca prawie dwa razy szybciej niz nominalnie nie wprowadza zadnych przeklaman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam m64 podkrecona z 110 na 155 i pamiec z 125 na 183 :))

(wgrany bios od winfasta tnt2 ultry) a maks wyciagam (bez przeklaman)

160 core i 185 pamiec :twisted: Wyprzedzam na tej karcie nie jednego mxa 200 a i niektore ciulowe 400 prawie doganiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh moj clap z 120/268 tylko na 155/342, kolega mial kiedys S3 savage 4 i wyciagnal cos kolo 166/195 (nie pamietam nominalnego taktowania) ale na potrzeby podkrecania poprawial ini powerstripa bo mu sie skala konczyla. Karta chodzila stabilnie i miala tylko wentylatorek na radiatorku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam His riva tnt2 pro na standardzie 142/140, a dzis wyciaglem 195/212 !!! A to nie koniec :twisted

Z tego, co mi się przypomina u brata pamięci wykręciłem na 235 przy standarowym chłodzniu na Rivie Ultrze Prolinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...