maly86 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam. mam powazny poblem, niedawno odebralem kompa z naprawy gdzie wymienilem mobo, nastepnie zainstalowalem xp, teraz mam porblemy... :? wlaczam kompa czasami po 5-30 min (zalezy jak jemu cos odwali) komp poprostu sie zacina...:? wlaczam np. "start" to nagle juz nic sie nie chce wlaczyc , i tak pokolei przez 5-10 minut aplikacje sie nie uruchamiaja, az w koncu komp sie zacina :/ :mur: :mad: no i teraz pytanie, czy przeinstalowac xp - czy to cos da :? a moze sciaganc poprawki bo to jest zwykly xp, bez SP1 czy SP2 ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 zainstaluj sterowniki od plyty glownej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Sprawdź czy nie masz udma wyłączonego dla dysku. Troszke swój podpis zmień bo nie ma czegoś takiego jak pentium celeron albo to albo to ;). Sprawdź pamiątki memtest potem jeśli nadal będzie kicha napięcia(miernik) i dysk programem ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 zainstaluj sterowniki od plyty glownej... 1393853[/snapback] sa zainstalowane :) Sprawdź czy nie masz udma wyłączonego dla dysku. Troszke swój podpis zmień bo nie ma czegoś takiego jak pentium celeron albo to albo to ;). Sprawdź pamiątki memtest potem jeśli nadal będzie kicha napięcia(miernik) i dysk programem ze strony producenta. 1393863[/snapback] yyyy ja nic nie kapuje :wink: bo ja jeszcze poczatkujacy jestem (sam widzisz w sygnaturze :P) moglbys inaczej to napisac :wink: :rolleyes: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 no i nic, instalowalem od nowa sterowniki i nic nie dalo... moze troche dluzej pochodzil, ale klikalem "moj komputer" i znowu :mur: :mur: :mur: :angry: :mad: no i co teraz POMOCY!! czy da sie to jakos zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) "pamiątki memtest"- chodzi tu oczywiście o program memtest do pamięci ;] edit: zainstaluj winde z sp2 która ci dałem.. :P Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez osek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Hym a pomiar napiecia :>?? tutaj przykład je mierzyć pozdr http://www.neotec.pl/page.php?id=11 Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Hym a pomiar napiecia :>?? tutaj przykład je mierzyć pozdr 1394504[/snapback]ej juz mam... a moze to jest wynikiem tego, iz mam zaislke 250 W, i podlaczone: - mobo :P - dysk - podswietlenie przednie obudowy - cd-rom - nagrywarka - wiatrak dodatkowy w obudowie (fioletowy) - poswietlenie wewnatrz kompa 2x katody niebieskie... wczesniej przed wymiana plyty tego nie bylo, moze chodzi, iz ta plyta wiecej bierze :? :lol: juz nie wiem co mam myslec... a takiego miernika nie ma takze nie moge tego napiecie sparwdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...