Skocz do zawartości
maly86

Non Stop Winda Sie Zacina....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

mam powazny poblem, niedawno odebralem kompa z naprawy gdzie wymienilem mobo, nastepnie zainstalowalem xp, teraz mam porblemy... :? wlaczam kompa czasami po 5-30 min (zalezy jak jemu cos odwali) komp poprostu sie zacina...:? wlaczam np. "start" to nagle juz nic sie nie chce wlaczyc , i tak pokolei przez 5-10 minut aplikacje sie nie uruchamiaja, az w koncu komp sie zacina :/ :mur: :mad: no i teraz pytanie, czy przeinstalowac xp - czy to cos da :? a moze sciaganc poprawki bo to jest zwykly xp, bez SP1 czy SP2 ... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy nie masz udma wyłączonego dla dysku. Troszke swój podpis zmień bo nie ma czegoś takiego jak pentium celeron albo to albo to ;). Sprawdź pamiątki memtest potem jeśli nadal będzie kicha napięcia(miernik) i dysk programem ze strony producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj sterowniki od plyty glownej...

1393853[/snapback]

sa zainstalowane :)

Sprawdź czy nie masz udma wyłączonego dla dysku. Troszke swój podpis zmień bo nie ma czegoś takiego jak pentium celeron albo to albo to ;). Sprawdź pamiątki memtest potem jeśli nadal będzie kicha napięcia(miernik) i dysk programem ze strony producenta.

1393863[/snapback]

yyyy ja nic nie kapuje :wink: bo ja jeszcze poczatkujacy jestem (sam widzisz w sygnaturze :P) moglbys inaczej to napisac :wink: :rolleyes: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym a pomiar napiecia :>?? tutaj przykład je mierzyć pozdr 1394504[/snapback]

ej juz mam... a moze to jest wynikiem tego, iz mam zaislke 250 W, i podlaczone:

- mobo :P

- dysk

- podswietlenie przednie obudowy

- cd-rom

- nagrywarka

- wiatrak dodatkowy w obudowie (fioletowy)

- poswietlenie wewnatrz kompa 2x katody niebieskie...

wczesniej przed wymiana plyty tego nie bylo, moze chodzi, iz ta plyta wiecej bierze :? :lol: juz nie wiem co mam myslec...

a takiego miernika nie ma takze nie moge tego napiecie sparwdzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi