Skocz do zawartości
Kamilek

Przekręt-pomóżcie Sprawdzić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pamięci kingmaxy hardcore ddr 500 2x512.Przez okres dwóch miesięcy chodziły na ustawieniach fsb 200 i 2-3-3-6.Wszystko ok.No ale w poniedzialek chcialem sobie kupic chłodzenie,i mówię sprawdzę czy wogóle warto.Więc puszczam proca na fsb 220 oczywiscie ze zmniejszonym mnoznikiem pamieci na auto.No i reset biosa.Dobra podnioslem napięcie hmm znowu to samo.

Postanowiłem sprawdzic pamięci a więc zrobiłem je asynchro. Proc pusciłem na 185 fsb a pamiątki moje na 120% przy timingach 3-3-3-8.I znowu reset biosa !!!

Nie wiem co jest przeciez one powinny chodzic na fsb 250 a na 220 nawet nie chodzą na takich timingach.na e-giełdzie gosc na tych timingach miał cl2. A ja mam reset biosa.Najlepsze jest to, że ustawilem opcję by SPD i tam wychodzi ze ona fabrycznie mają fsb 200 i timingi 3-3-3-8 :o Co jest ?? POMOÓŻCIE ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie sprawdzalem na moim epoxsie, tam chodzą na fsb 220 na cl2 więc chyba są dobre :) Tylko czemu nie chodzą na asusie ?? Moze jakaś opcja ??

1395010[/snapback]

Na Asusie 235 to było osiągnięcie i nie każdy mógł tyle wycisnąć. Zresztą opisane jest to wątku o A7N8X. A pozatym może ci nie wyrabia proc. Jakie ustawiłeś maksymalne stabilne FSB dla tego mobila? Ustaw asynchro i sprawdz czy właśnie proc Cię nie ogranicz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi