Skocz do zawartości
amit909

Nowa Karta Graficzna...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad kupnem nowej karty graficznej. Obecnie posiadam GeForce fx 5500 i nie spisuje się najlepiej jeżeli chodzi o najnowsze gry. Half Life 2 przy rozdziałce 1024x768 i medium detali potrafi ostro zwolnić. jeżeli chodzi o procesor to posiadam Athlona Xp 2400+ (2009 mhz) i 512 mb ram. I zwracam sie z prośba do was, jaką karte kupić? Widziałem niezła oferte GeForce fx 5900 : http://www.lucky-star.com.pl/detal/index.html za 430 zeta. Czy ta karta będzie dobra? Chodzi mi o to żeby np. Hl2 się tak nie ciął. Z tego co widziałem na testach : http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-5.html

to nie jest taka zła (nie znam sie za bardzo na kartach graficznych ;p ) Jeżeli jest jakaś dobra karta w cenie do 450 zł to napiszcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez lepiej cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=48006897 a 6600 sobie odpusc... Jak chcesz ze sklepu to najtaniej chyba tu http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1580 :-| Jest to bardzo dobra grafa na allegro mozna dostac jeszcze taniej ale albo uzywki albo mediony :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to jest dokładnie ta karta? : 1394626[/snapback]

To jest pelny 9800pro czyli ma taktowanie 380/340 ja Ci podalem linki do 9800 non pro roznia sie tylko tym ze maja taktowanie 325/290 no i oczywiscie sa odpowiednio wolniejsze od pelnego pro :wink: Ale wszystkie egzemplarze 98000non pro kreca sie bez problemu do poziomu pro i tutaj tkwi ich atrakcyjnosc :wink: To jest tak z grubsza na dokladniejsze tlumaczenie nie mam czasu ale od czego masz google :roll: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest pelny 9800pro czyli ma taktowanie 380/340 ja Ci podalem linki do 9800 non pro roznia sie tylko tym ze maja taktowanie 325/290 no i oczywiscie sa odpowiednio wolniejsze od pelnego pro :wink:  Ale wszystkie egzemplarze 98000non pro kreca sie bez problemu do poziomu pro i tutaj tkwi ich atrakcyjnosc :wink: To jest tak z grubsza na dokladniejsze tlumaczenie nie mam czasu ale od czego masz google :roll: pozdrawiam

1394655[/snapback]

taktowanie? Czyli to :

Czętotliwość procesora?/Czestotliwosć pamięci?

Bo moja aktualna karta ma

proc: 270

pam. 400

Sorry za (może) głupie pytania ale ja nie znam sie na kartach. Chce tylko zasięgnąć dobrej rady ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Czyli chyba będe musiał uzbierać reszte kasy i kupić sobie ta karte, skoro ją tak polecacie. Ale cały czas czekam na inne propozycje, poniewaz karte ta kupie niewcześniej niż pod koniec kwietnia.

Jeszcze jedno: Która karta jest wydajniejsza? radek 9800 non pro czy radek 9600 pro ??

Edytowane przez amit909

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez za 600 zl gf 6600 GT gigabyta

1395003[/snapback]

tylko gdzie można takowego gigabyta kupić za 600zł???

Jezeli masz na mysli arest.pl za 635zł to odpada, bo tam tą kartę mają tylko na stronie internetowej a w rzecywistości jej nie mają.

Jak mozesz podaj linka do sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Anomandarist z nowych kart to nic, na alegro za 1200 wyrwiesz 6800gt

scotch w arescie za 610 okolo

Labe hmmm za 500 mozna kyupic juz 9800pro z sapphire na r360, wydaje mi sie ze 450-500 powinienes dostac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scotch w arescie za 610 okolo

1396955[/snapback]

Chciałes chyba powiedzieć ze ten 6600GT gigabyte kosztuje w arest.pl 685zł

a to jak dla mnie znaczna różnica w cenie. Jeżeli oczywiście rozmawiamy o karcie AGP :-)

Pozdrawiam

Edytowane przez scotch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

wiem co chciałem powiedziec :D ta karta była tam niedawno w takiej cenie jak mowilem, ale wzrosła, niestety na to jzu nie mam wplywu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel się zastanawiał nad kartą. Kupił Radeona 9800 Pro. Potem miał u siebie jeszcze 6600 GT i mógł wybrać którą sobie zostawić. Po licznych testach zdecydował się na 6600 GT. IMHO dobrze zrobił. Gdybym ja miał mało $ kupiłbym właśnie 6600 GT, trochę więcej to 6800, a jak duuużo kasy to 6800 GT. Ultry bym nie kupował bo taktowanie raczej łatwo zwiększyć i małe prawdopodobieństwo jest że się nie uda podkręcić.

Oczywiście marzeniem jest 6800 ze wszystkimi potokami sprawnymi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kumpel sie wlasnie mecyzy ktora wybrac -->> ma ~600zl. Ktora ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>?

Dajcie jeden link  :lol:

1400653[/snapback]

Poszukaj na aukcjach 6800LE(modowalnych)-są warte kaski...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...