Małkoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Czy jest możliwe wykonanie dość tanio pilotu do bramy garazowe? Nie wiem czy coś pomoże ale orginalny pilot wygląda tak: pilot1 pilot Uwaga__MEGA Foto Czy dużo z tym roboty i jak z dostępnością materiałów?? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) z dostepnoscia materialow nie powinno byc klopotow , chociaz niewidze problemu zeby posszukac elementow na necie . Co do samej roboty to jak wolisz , mnie sie wydaje ze podobne piloty mozna kupic na gieldach. Jedyna sprawa do pomyslenia to na jakiej czestotliwosci i jak dziala akurat ten pilocik . A no i musialbys sie bawic w lutowanie smd bo tak na normalnych elementach bylby troche wiekszy. :wink: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Sand Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) A czy zwykły pilot od telewizora by zadziałał??-->głupie ale spytać nie za szkodzi. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Małkoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Niestety, pilot TV ma jako nadajnik diodę podczerwieni, natomiast pilot do bramy działa na zasadzie nadajnika radiowego. Poza tym ten drugi ma kodowany sygnał, aby odbiornik działał tylko na zaprogramowanego, wprowadzonego do pamięci pilota. Ewentualnie można spróbować zaadoptować do tego celu jakąś inną radiolinię - koszt około 100 zł z dwoma pilotami. Trzeba tylko rozgryźć odbiornik - sterownik bramy. Sterowniki mają często dodatkowe wejścia sterujące np: kluczem. Te wejścia mogą być właśnie sterowane radiolinią. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 No to chyba sobie podaruje. Troche za dużo roboty jak dla mnie. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przedsiebiorca1 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Odkopałem stary temat :) Czy ktoś już zrobił to co w tym temacie ? Chciałbym zrobić to samo. Czy praktyczniej okaże się kupić pilot czy samemu zrobić pilot do bramy garażowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Jak na razie rolę pilot do bramy pełnię ja ;) Dlatego też jestem ciekawa - ile może kosztować taka instalacja i czy da sie złożyć coś samemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...