Skocz do zawartości
tMQ

Nie mam pomyslu na temat ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Odpalilem swojego starego kompa (p200) i podlczylem do niego dysk 40 gb :-) system siedzil na 2gb. w biosie 40stke widzial jako 8zgroszami w dosie nie widzial wogole. ale windows tak (98se) :-) bez problemu pokazuje ilosc miejsca, i nie ma problemy z odczytaniem jakiegos pliku. Ot taka ciekawostka :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu miałem starą płytkę Shuttle i podłączyłem dysk 40 GB. Bios zawiesił się przy wykrywaniu dysku!!! Ominołem bios'a -> WinXp wykrył dysk bez problemu i zainstalował do niego sterowniki i wszystko chodziło OK :lol: ...taka ciekawostka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy, powodzenia :P ja bym sie nie podejmowal szukania biosu do plyty na ktorej tryka p200 :P moim zdaniem szkoda czasu bo to dinozaur ;]

Hehe, a ja jeszcze niecały rok temu jeździłem na 200 8). Potem 400, a teraz to co w podpisie.

Jak ten czas leci... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzialo bez problemów. Pisze ze dzialalo bo znalazlem bios -> awdflash -> czerwone paski -> biosu nie zmienil -> dysku teraz nie widzi :-( <span style="color:red;">[ciach!]</span>a podkusilo mnie z tym biosem dzialalo fajnie. plyta soltek 54a-a3 co[ takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzialo bez problemów. Pisze ze dzialalo bo znalazlem bios -> awdflash -> czerwone paski -> biosu nie zmienil -> dysku teraz nie widzi :-(  kurcze podkusilo mnie z tym biosem dzialalo fajnie. plyta soltek 54a-a3 co[ takiego

Wróć do starego BIOSU, zapisałeś go przecież, prawda :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mala sztuczka...

Mialem kiedys P133 :) i 1 GB to dla mnie bylo za malo, wiec wymienilem na 30 GB... w serwisie powiedzieli mi ze nie bedzie problemu - tylko aktualizacja biosu... No to ok... Jednak gosciu zainstalowal BIOS, ale dalej widzial dysk jako 512 MB... kombinowal z progsami do dyskow dostarczonymi z nim itp. itd, w koncu jak juz stracilem nadzieje na 30 GB wpadl na pomysl zeby podzielic go (w nowszym kompie) na 4 partycje po 7GB... jak pomyslal tak zrobil i dysk smigal elegancko !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...