tMQ Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Odpalilem swojego starego kompa (p200) i podlczylem do niego dysk 40 gb :-) system siedzil na 2gb. w biosie 40stke widzial jako 8zgroszami w dosie nie widzial wogole. ale windows tak (98se) :-) bez problemu pokazuje ilosc miejsca, i nie ma problemy z odczytaniem jakiegos pliku. Ot taka ciekawostka :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziku Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Żadna ciekawostka. Po prostu Windows przejmuje na siebie procedury obsługi dysku. To co BIOS widzi mało go interesuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No, nie do końca. Jak mi Bios wykrywał dysk 46GB jako 30GB, to w windzie było to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ja mam dysk podzielony na partycj 9 i 30 giga i widzi je normalnie bez problemów winda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Swego czasu miałem starą płytkę Shuttle i podłączyłem dysk 40 GB. Bios zawiesił się przy wykrywaniu dysku!!! Ominołem bios'a -> WinXp wykrył dysk bez problemu i zainstalował do niego sterowniki i wszystko chodziło OK :lol: ...taka ciekawostka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 To, ze w biosie widzi tylko 8GB to normalka. Stare plyty nie obsluguja dyskow powyzej 8GB. Zrob update biosu - pomaga w przypadku niektorych plyt. Moze bedziesz mial szczescie i twoja plyta z nowym biosem obsluzy powyzej 8GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 hyhy, powodzenia :P ja bym sie nie podejmowal szukania biosu do plyty na ktorej tryka p200 :P moim zdaniem szkoda czasu bo to dinozaur ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 a ja mam plyte na bx'ie i muglbym wlozyc sobie caviarka 80 gb ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 hyhy, powodzenia :P ja bym sie nie podejmowal szukania biosu do plyty na ktorej tryka p200 :P moim zdaniem szkoda czasu bo to dinozaur ;] Hehe, a ja jeszcze niecały rok temu jeździłem na 200 8). Potem 400, a teraz to co w podpisie. Jak ten czas leci... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalaf10r Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ja mialem plyte na BX AOpena i nie widzial 40 bios wieszal sie dopiero upgrade cos dalo i normalnie widzial pozniej i widzi do tej pory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 U mnie dzialo bez problemów. Pisze ze dzialalo bo znalazlem bios -> awdflash -> czerwone paski -> biosu nie zmienil -> dysku teraz nie widzi :-( <span style="color:red;">[ciach!]</span>a podkusilo mnie z tym biosem dzialalo fajnie. plyta soltek 54a-a3 co[ takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 U mnie dzialo bez problemów. Pisze ze dzialalo bo znalazlem bios -> awdflash -> czerwone paski -> biosu nie zmienil -> dysku teraz nie widzi :-( kurcze podkusilo mnie z tym biosem dzialalo fajnie. plyta soltek 54a-a3 co[ takiego Wróć do starego BIOSU, zapisałeś go przecież, prawda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 jak chciałem go zapisać to sie wieszał, więc nie zapisaBem :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Znalazłem na stronie Soltek'a (download/mainboard/socket7) różne biosy do płyt: SL-54A2/A5, SL-54A2/A5-s, SL-54U5 Może spróbuj z którymś z nich. Absolutnie nie namawiam, bo nie wiem dokładnie jaki to model płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No to mala sztuczka... Mialem kiedys P133 :) i 1 GB to dla mnie bylo za malo, wiec wymienilem na 30 GB... w serwisie powiedzieli mi ze nie bedzie problemu - tylko aktualizacja biosu... No to ok... Jednak gosciu zainstalowal BIOS, ale dalej widzial dysk jako 512 MB... kombinowal z progsami do dyskow dostarczonymi z nim itp. itd, w koncu jak juz stracilem nadzieje na 30 GB wpadl na pomysl zeby podzielic go (w nowszym kompie) na 4 partycje po 7GB... jak pomyslal tak zrobil i dysk smigal elegancko !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Oski z tamtad bralem i gucio nie flaszuje, pojawiaja sie czerwone kreski zamiast bialeych co oznacza faild flash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Wyslij mail'a do Solteka z prosba o bios i odpowiedni program do flash'owania. Moze przysla. Sprobuje poszukac gdzie indziej biosu do tej plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...