kojot123 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Oblukałem już chyba wszystkie tematy na forum ale takiegoż porównania nie znalazłem a jest to bardzo ważny dla mnie temat. Ponieważ nie jestem ekspertem w tej dziedzinie proszę o opinie ekspertów albo takich co mają podobne elementy lub bardzo zbliżany. Odpowiedzieć w styl jak kipisz to zobaczywszy mnie nie interesuja :lala: No więc zaczynamy złożyłem sobie takie dwa zestawy i poproszę o zweryfikowanie który jest wydajniejszy. :unsure: Płyta główna: Abit AX8 K8T890 (S939), DCH, SATA, R, PCI-E, GL, FW Procesor: Athlon 64 3000+ (S939) Pamięci: 2x TwinMos DDR 256MB PC400 CL2,5 Dysk twardy: SEAGATE (7200) 120GB 8MB SATA NCQ Karta grafiki: Sapphire Radeon X600PRO 256MB i drugi zestaw Płyta główna:Abit AV8 K8T800 PRO (S939) DCH, SATA, R, GL Procesor: Athlon 64 3000+ (S939) Pamięci: 2x TwinMos DDR 256MB PC400 CL2,5 Dysk twardy: SEAGATE (7200) 120GB 8MB SATA NCQ Karta grafiki: Sapphire Radeon 9600XT 128MB Nie będę ukrywał że głównie chodzi mi o porównanie kart graficznych i płyt głównych. Pierwszy zestaw jest zestawem w oparciu o złącze PCI-Express drugi to porty AGP. Wiem wiem pewnie zaraz się odezwie ktoś z forum że to już było czy coś w tym stylu. :blink: No cóż ja tego nie znalazłem. :mur: Powiem tylko że ceny tych dwóch zestawów są bardzo podobne dlatego proszę o opinie który zestaw mam wybrać. nigdzie nie znalazłem porównania tych dwóch kart graficznych jeśli ktoś ma linka do porównania to podajcie jeśli łaska. B) Dzięki za jakiekolwiek info. Jeśli znajdą się jakieś propozycje zmian to informuje że całkowita suma nie może przekroczyć 2500-2600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Bierz pod PCI ekspress (bardziej przyszłościowo) i karta grafy też jest lepsza choć nie dużo. Pozdro!!! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot123 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Bierz pod PCI ekspress (bardziej przyszłościowo) i karta grafy też jest lepsza choć nie dużo. Pozdro!!! B) 1394692[/snapback] A w OC jest możliwa czy nie bardzo ? I karta grafiki i płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 blizej nie znana ;) Tak z ciekawości to ile za tego radzia? Bo widze 256mb, jeżeli cena porównywalna z 6600 to radze własnie zamiane na 6600, sprawdzony. Z mobo nie miałem do czynienia, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 W ogole wes inna karte graficzna!!! Kup GeForca 6200, ale bez TURBO CACHE. Powinno ci sie udac odblokowac potoki i bedziesz mial 6600!!! Jezeli chodzi o plyte glowna to wes tego ABITA AV8. Mialem ja. Dobra do O/C Jesli chcesz zobaczyc jakie plyty glowne sa dobre pod s.939 to wejdz na strone www.chip.pl i na link ranking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 "wes" to słownik sobie z półki ;) A co ja wcześniej napisałem <_< Radek x600pro widze stoi w cenie ~500zł, nie ma głupszej rzeczy niż go kupić... 4 potoki, slaby oc, w porownaniu z 6200@66xx/6600 wysiada, a cena widze taka sama. A przy 6200 nie zawsze uda się idblokować potoki, chociaż przy pci-e jest duzo większa szansa. Ja bym wolał dodac 5dyszek i mieć pełnego 6600, tymbardziej, ze jest w cenie tego Twojego X600pro <_< Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 "wes" to słownik sobie z półki ;) A co ja wcześniej napisałem <_< Radek x600pro widze stoi w cenie ~500zł, nie ma głupszej rzeczy niż go kupić... 4 potoki, slaby oc, w porownaniu z 6200@66xx/6600 wysiada, a cena widze taka sama. A przy 6200 nie zawsze uda się idblokować potoki, chociaż przy pci-e jest duzo większa szansa. Ja bym wolał dodac 5dyszek i mieć pełnego 6600, tymbardziej, ze jest w cenie tego Twojego X600pro <_< Pozdro 1396960[/snapback] Masz rację (chociaż jestem zwolennikiem ATI)... Ale można sobie kupić na allegro modowalnego. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot123 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Dzięki wielkie za sugestie z kartą graficzną. Pewnie się zastosuje do poleceń. GeForce 6600 128MB jakiej firmy jest najwydajniejsze? W grę wchodzą tylko karty z PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 To juz raczej wg. uznania, mój gigabyte spisuje sie bardzo dobrze, pasywne chłodzenie, no ale to już wedle uznania, dla ciekawości mój topic o tym stworze -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115886 Masz także duzy dział co do 66xx i tam zadawaj już pytania odnośnie tej karty. Dobrze, że sie poradziłes, bo ten X600 ehh :rolleyes: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot123 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Czasem ekspert się do czegoś przydaje :D A co powiecie specjaliści o takim sprzęcie http://sklep.benchmark.pl/pelny_14654.html Ma 256Mb i wentyl zamiast pasywnego chłodenia Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez kojot123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 <_< chyba nie....jeżeli chodzi o 256mb to wybij sobie je z głowy, karta nie jest w stanie ich wykorzystać, większa ilość pamięci jest opłacona gorszą ich jakością, czasem dostępu i ofkors możliwościami oc. Czysty marketing. A Leadtek, może być, ale jak już mówiłem 128 i gdzieś indziej, chyba, że nie masz wyboru bo inne sklepy sprzedają wiele taniej :> Co do chłodzenia to już Twój wybór, ten gigabajcik jest całkiem niezły, cisza, ładne oc. Your choice ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...