Skocz do zawartości
Gość

40 Gb Maxtor 7200 rpm ATA 133 D740X-6L i Pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica :). Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany :).

Pozdroffffffka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest cena detaliczna dla zwyklego uzytkownika? 8O

Ja dalem za niego 389 i to bylo imho tanio, bo wszedzie widzialem drozsze, nawet do 470zl! Jezeli to detal, to powiedz co to za sklep :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta cena to detaliczna z kosztami przesyłki! Sklep nazywa się allegro kupiłem od fajowego gościa ktory powiedział, że jak cos sie schrzani to mi na nowy wymieni, a tanio dlatego, ze ma dostem nie ograniczony do tych dyskow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ach allegro :)

to ja sie moge pochwalic, ze w tym "sklepie" kupilem swojego epoxa taniej niz jeszcze teraz jest sklepach (445) i byl to chyba jeden z bardziej udanych zakupow jakich dokonalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica :). Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany :).

Pozdroffffffka

Cena jesli end-user z VAT jest znosna. W hurcie wacha sie od 280 do 300 PLN netto. Wlasnie mam zamiar jakiegos Matroxa kupic po tym jak 3 dni temu moj IBM w nagly sposob zakonczyl swoj zywot i jade wlasnie na prowizorycznym klastrze z 3 WD Caviar 1 GB i jednego 1,7 GB (po NFS - a co );) - styka ledwie mi na FBSD ;)

Co do podzialu na partycje. IMHO zawsze polecam podzial na 2:

- programy

- dane

Mniejsza partycje na programy umiescic na poczatku dysku. Wielkosc oczywiscie zalezna od ilosci uzywanych aplikacji. Ustawienie ma ta zalete ze jak bedziesz formatowac to wlasnie ta partycje a dane pozostaja bez zmian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica . Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany .

5 GB dla 98 ??? niezaduzo

Moim zdaniem conajmniej z 3 partycje a win 98 starczy 1GB

Sam system + SWAP reszte laduj na inne partycje z programami , grami itp. zeby systemu niezasmiecac

Ja bym dal c: 1GB dla 98 d: 2,5GB Win XP i reszta jak uwazasz

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na taką partycje 5Gb nie wrzuca się tylko Windowsa ale także inne programy, które i tak po formacie musisz instalowac od nowa.

Byc moze niewiem co instaluje ale :

Zdziwil bys sie ile programow moze dzialac bez ponownej instalacji ( nawet MS OFICE 97 nie instaluje 2X)

A do niektorych wystarzy jakas bibloteke wrzucic do System i tez ok :)

Jest to o wiele wygodniejsze ja przywracam Win 98 Ghostem (tym starym)

w ciagu 55sek a XP 1.5 min

Remik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pit_er podaj nicka gościa od którego kupiłeś ten dysk, sam muszę coś kupić ale kupowanie twardzieli na Allegro to wyjątkowa odwaga :) , no ale jak koleś przetestowany to może ja też skorzystam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam baracude IV i mam 2 partycje 2gb na winde a na reszcie 2 partycja. Styka mi to w zupelnosci ew jak instaluje duzy soft to na 2 partycji. Bo tak to nie mam zalu sformatowac 2 giga a jak by bylo wiecej to kto wie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena jesli end-user z VAT jest znosna. W hurcie wacha sie od 280 do 300 PLN netto. Wlasnie mam zamiar jakiegos Matroxa kupic po tym jak 3 dni temu moj IBM w nagly sposob zakonczyl swoj zywot i jade wlasnie na prowizorycznym klastrze z 3 WD Caviar 1 GB i jednego 1,7 GB (po NFS - a co );) - styka ledwie mi na FBSD ;)

A co ty chcesz w miejsce IBMa wstawic karte grafiki? 8O

CO do ceny to nigdzie wdetalu tak tanuio nie kupoisz:minimum to 380-390zl ,a umnie w miescie w takich sklepikach jak Vobis,Bestcom to 460-480spokojnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko:

on jest L czy J

wez na niego popatrz tak zeby literki byly na nogach, po prawej stronie jest caly slupek cyferek.. 3 od gory i druga od konca.. masz J czy L ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Furmek jesli to pytanie do mnie to mam L. Jeśli chodzi o ksywe to wiaderki. Mi sie dodatkowo tanio udalo kupic bo gosciowi sa na gwalt pieniadze potrzebne. nie pisac o cenach w hurcie bo taki normalny czlowiek jak ja nie pojdzie z "ulicy" do hurtowni bo i tak mu nie sprzedadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...