Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica :). Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany :). Pozdroffffffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 napewno nie przepłaciłeś sam chciałbym go miec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 A wiesz moze jak to optymalnie ustawic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 mam dwa takie , są niezłe ustawienie które proponujesz jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 ja tez mam ten dysk i jak narazie jestem zadowolony w 100%! co do partycji rob jak uwazasz , ja mam tylko 1 partycje bo mi tak lepiej i dysk sie nie meczy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Co do ceny to cena średnia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 to jest cena detaliczna dla zwyklego uzytkownika? 8O Ja dalem za niego 389 i to bylo imho tanio, bo wszedzie widzialem drozsze, nawet do 470zl! Jezeli to detal, to powiedz co to za sklep :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Ta cena to detaliczna z kosztami przesyłki! Sklep nazywa się allegro kupiłem od fajowego gościa ktory powiedział, że jak cos sie schrzani to mi na nowy wymieni, a tanio dlatego, ze ma dostem nie ograniczony do tych dyskow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 ach allegro :) to ja sie moge pochwalic, ze w tym "sklepie" kupilem swojego epoxa taniej niz jeszcze teraz jest sklepach (445) i byl to chyba jeden z bardziej udanych zakupow jakich dokonalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Jak nazywa sie koles (nick) u ktorego kupiles ten dysk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica :). Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany :). Pozdroffffffka Cena jesli end-user z VAT jest znosna. W hurcie wacha sie od 280 do 300 PLN netto. Wlasnie mam zamiar jakiegos Matroxa kupic po tym jak 3 dni temu moj IBM w nagly sposob zakonczyl swoj zywot i jade wlasnie na prowizorycznym klastrze z 3 WD Caviar 1 GB i jednego 1,7 GB (po NFS - a co );) - styka ledwie mi na FBSD ;) Co do podzialu na partycje. IMHO zawsze polecam podzial na 2: - programy - dane Mniejsza partycje na programy umiescic na poczatku dysku. Wielkosc oczywiscie zalezna od ilosci uzywanych aplikacji. Ustawienie ma ta zalete ze jak bedziesz formatowac to wlasnie ta partycje a dane pozostaja bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 A więć mam ten dysk 40GB i takie pytanie jak go poustawiać zeby pracował jak najszybciej?? Dysk narazie sprawdzilem czy dziala nie był jeszcze formatowany istna dziewica . Mysle o zrobieniu dwoch partycji C,D odpowiednio 5GB i reszta. System to Win98SE. Czy myslicie, ze to good idea?? A jeszcze jedno za dyska dalem 351zł czy to drogo? Za wszystkie odpowiedzi bede zobowiazany . 5 GB dla 98 ??? niezaduzo Moim zdaniem conajmniej z 3 partycje a win 98 starczy 1GB Sam system + SWAP reszte laduj na inne partycje z programami , grami itp. zeby systemu niezasmiecac Ja bym dal c: 1GB dla 98 d: 2,5GB Win XP i reszta jak uwazasz Remik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ale na taką partycje 5Gb nie wrzuca się tylko Windowsa ale także inne programy, które i tak po formacie musisz instalowac od nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ale na taką partycje 5Gb nie wrzuca się tylko Windowsa ale także inne programy, które i tak po formacie musisz instalowac od nowa. Byc moze niewiem co instaluje ale : Zdziwil bys sie ile programow moze dzialac bez ponownej instalacji ( nawet MS OFICE 97 nie instaluje 2X) A do niektorych wystarzy jakas bibloteke wrzucic do System i tez ok :) Jest to o wiele wygodniejsze ja przywracam Win 98 Ghostem (tym starym) w ciagu 55sek a XP 1.5 min Remik.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Pit_er podaj nicka gościa od którego kupiłeś ten dysk, sam muszę coś kupić ale kupowanie twardzieli na Allegro to wyjątkowa odwaga :) , no ale jak koleś przetestowany to może ja też skorzystam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ja mam baracude IV i mam 2 partycje 2gb na winde a na reszcie 2 partycja. Styka mi to w zupelnosci ew jak instaluje duzy soft to na 2 partycji. Bo tak to nie mam zalu sformatowac 2 giga a jak by bylo wiecej to kto wie :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Cena jesli end-user z VAT jest znosna. W hurcie wacha sie od 280 do 300 PLN netto. Wlasnie mam zamiar jakiegos Matroxa kupic po tym jak 3 dni temu moj IBM w nagly sposob zakonczyl swoj zywot i jade wlasnie na prowizorycznym klastrze z 3 WD Caviar 1 GB i jednego 1,7 GB (po NFS - a co );) - styka ledwie mi na FBSD ;) A co ty chcesz w miejsce IBMa wstawic karte grafiki? 8O CO do ceny to nigdzie wdetalu tak tanuio nie kupoisz:minimum to 380-390zl ,a umnie w miescie w takich sklepikach jak Vobis,Bestcom to 460-480spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 A ja mam pytanko: on jest L czy J wez na niego popatrz tak zeby literki byly na nogach, po prawej stronie jest caly slupek cyferek.. 3 od gory i druga od konca.. masz J czy L ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Furmek jesli to pytanie do mnie to mam L. Jeśli chodzi o ksywe to wiaderki. Mi sie dodatkowo tanio udalo kupic bo gosciowi sa na gwalt pieniadze potrzebne. nie pisac o cenach w hurcie bo taki normalny czlowiek jak ja nie pojdzie z "ulicy" do hurtowni bo i tak mu nie sprzedadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...