Tomuś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Wymieniłem ostatnio sobie dysk twardy! Czytałem dużo na forach i wybrałem ten model: SAMSUNG SP0812N 80 Gb i 8 Mb Cashe. Wszystko w porządku,ale to jest jedyny najgorądszy podzespół w moim kompie!! Temperatury: Płyta główna 38 °C (100 °F) Procesor 39 °C (102 °F) Dioda procesora 43 °C (109 °F) SAMSUNG SP0812N 48 °C (118 °F) Wentylatory: Procesor 2235 RPM Zasilacz 1487 RPM Wszyscy pisali że te dyski są chłodne!! A może to jest normalna jego temperatura?? Prosze o wasze opinie. Przejmować się tym problemem czy odpuścić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyton Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Fakt, trochę sporo. Mam taki dysk w biurze i pokazuje mi sporo mniej. Może zobacz jaki wynik będzie mierząc innym programem. A jakim teraz zmierzyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Teraz mierzyłem w Evereście, ale zassałem od strony producenta programiki ,tesh pokazuje taką sama temperature!! Co myśleć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Co myśleć??? 1394833[/snapback] Że w obudowie nie ma obiegu powietrza? Temperatura jest duża jak na ten model dysku, ale jeśli w obudowie powietrze "stoi" to może się zdarzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 witam, - zobaczyć co pokazuje SMART. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 - zobaczyć co pokazuje SMART. 1394918[/snapback] ... założę się że to samo. Everest używa danych SMART do pomiaru temperatury dysku, i nie przeklamuje na samsungach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Smart pokazuje to samo co Everest! Zdjołem boczna ścianke i temperatura spadła o 4 stopnie a dysk jest goracy jak go dotchnę palcami! czy go reklamować??? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 nie uznają ci reklamacji... uznają dopiero jak dysk padnie ja mam na trzyletniej barce 4 po 12h pracy 49*C a jak ją położę na DVD tak sobie luzem i otworzę budę to mam 41*C :) POzdr. PS. Kup sobie dwa arkticki do budy... dobrze to zrobi twojemu HDD i reszcie podzespołów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 dziwne,, moj samsung ma 29*c, w budzie jakiś ruch jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 wszystkie samsungi teoretycznie maja taka temperature... nawet w mojej obudowie-baraku sprzed 8 lat samsung (oczywiscie ten samsung nie jest sprzed 8 lat ;P tylko sprzed 2)ma od 25 do 27 no moze 29 podczas defragmentacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ten 200gb co mam w sigu ma 35 i 40 jak mocno cisne go ;) bajera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 no w morde :evil: ile razy mozna o temeraturze dyskow :?: :?: przeciez bylo to walkowane milion razy :evil: wiec poszukaj a nie zakladaj nowy temat :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...