Skocz do zawartości
ChomiK

Philips czy Conexant?

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ja bym w ogóle tego tunera nie kupował (jeśli go jeszcze nie kupiłeś) tylko bierz pixelview prolinka. Te tunerki są nie do pobicia, najlepszy obraz, zajebisty capture, ogulnie ero problemów. Niałem styczność z tym Kworld 'em i w ogóle nie łapał on kanałów tv. Wybież sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja bym w ogóle tego tunera nie kupował (jeśli go jeszcze nie kupiłeś) tylko bierz pixelview prolinka. Te tunerki są nie do pobicia, najlepszy obraz, zajebisty capture, ogulnie ero problemów. Niałem styczność z tym Kworld 'em i w ogóle nie łapał on kanałów tv. Wybież sam.

buhahahah zaraz cie ludzie wysmieja za PixelView najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A które kości (philips czy connexant) lepiej sprawują się podczas capturowania video przy pełnym PAL-u (768x576 lub 720x576, 25fps) :?: Chodzi mi o ilość gubionych klatek oraz jakość obrazu. Dekodowanie płatnej TV mnie nie interesuje, bo do tego celu mam inny sprzęt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam starutkiego pixela na bt878 (conexant) i w pelnym palu klatek nie gubi, wszystko zalezy od posiadanego sprzetu ( procek, dyski). Mysle ze phillips rowniez nie powinien gubic zadnych klatek.

A jakość :?: Testowałem u siebie kiedyś kilka różnych tunerków na BT8xx i każdy generował sam z siebie uciążliwe zakłócenia obrazu. Może nie zawsze od razu rzucały się w oczy te zakłócenia, ale były wyraźnie widoczne na jednobarwnych powierzchniach (regularne pionowe lub łukośne zaszumione pasy). Napewno nie była to wina kiepskiego sygnału TV, gdyż nagrywałem głównie z cyfrowego tunera tvsat poprzez wejście svideo. Na karcie którą mam obecnie do nagrywania video (mirovideo dc20) nie ma takich kwiatków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam zadnych ukosnych i zaszumionych pasow. Zalezy to od glowicy tunera jej czulosci. Bt maja ta wade ze nie maja deinterlace'u sprzetowego ale zawsze mozna uzywac do ogladania programu dscaler i ten problem tez znika. Druga wada to taka ze nie potrafia sprzetowo kompresowac w locie ani do mpeg1 ani mpeg2 ale mi to nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...