ChomiK Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Mam dylemat - tuner KWorld'a [MpegTV Station NICAM] - 2 roozne chipsety... co lepiej wybrac?? philipsa czy connexant'a - a moze rooznice sa niezauwazalne ?? pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Connexant (IMHO) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ja bym wybral connexant (bt8X8) gdyz obsluguje go wiecej programow miedzy innymi te do dekodowania programow:) kumpel ma philipsa i nie moze znalezc zadnego programu do dekodowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Do czego ma służyć ta karta ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Hmm ja bym w ogóle tego tunera nie kupował (jeśli go jeszcze nie kupiłeś) tylko bierz pixelview prolinka. Te tunerki są nie do pobicia, najlepszy obraz, zajebisty capture, ogulnie ero problemów. Niałem styczność z tym Kworld 'em i w ogóle nie łapał on kanałów tv. Wybież sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Hmm ja bym w ogóle tego tunera nie kupował (jeśli go jeszcze nie kupiłeś) tylko bierz pixelview prolinka. Te tunerki są nie do pobicia, najlepszy obraz, zajebisty capture, ogulnie ero problemów. Niałem styczność z tym Kworld 'em i w ogóle nie łapał on kanałów tv. Wybież sam.buhahahah zaraz cie ludzie wysmieja za PixelView najlepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 A które kości (philips czy connexant) lepiej sprawują się podczas capturowania video przy pełnym PAL-u (768x576 lub 720x576, 25fps) :?: Chodzi mi o ilość gubionych klatek oraz jakość obrazu. Dekodowanie płatnej TV mnie nie interesuje, bo do tego celu mam inny sprzęt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ja mam starutkiego pixela na bt878 (conexant) i w pelnym palu klatek nie gubi, wszystko zalezy od posiadanego sprzetu ( procek, dyski). Mysle ze phillips rowniez nie powinien gubic zadnych klatek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ja mam starutkiego pixela na bt878 (conexant) i w pelnym palu klatek nie gubi, wszystko zalezy od posiadanego sprzetu ( procek, dyski). Mysle ze phillips rowniez nie powinien gubic zadnych klatek.A jakość :?: Testowałem u siebie kiedyś kilka różnych tunerków na BT8xx i każdy generował sam z siebie uciążliwe zakłócenia obrazu. Może nie zawsze od razu rzucały się w oczy te zakłócenia, ale były wyraźnie widoczne na jednobarwnych powierzchniach (regularne pionowe lub łukośne zaszumione pasy). Napewno nie była to wina kiepskiego sygnału TV, gdyż nagrywałem głównie z cyfrowego tunera tvsat poprzez wejście svideo. Na karcie którą mam obecnie do nagrywania video (mirovideo dc20) nie ma takich kwiatków :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Ja nie mam zadnych ukosnych i zaszumionych pasow. Zalezy to od glowicy tunera jej czulosci. Bt maja ta wade ze nie maja deinterlace'u sprzetowego ale zawsze mozna uzywac do ogladania programu dscaler i ten problem tez znika. Druga wada to taka ze nie potrafia sprzetowo kompresowac w locie ani do mpeg1 ani mpeg2 ale mi to nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...