Gość marcin198787 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Chcę wymienić płytę na Abita NF7-S. W zestawie jest serillel, co on daje, tzn. czy jak podłączę do niego dysk to będzie jakiś przyrost szybkości pracy HDD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 seriller daje to że możesz podłączyć dysk ata pod serial ata i tylko to. nie ma żadnego przyrostu szybkości. zmniejsza również użycie cpu przez twardziel. finito Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 A da się za pomocą seriallei podłączyć CD-Rom do SATA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 nawet nie sprawdzałem wiec nie moge ci powiedziec :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 nawet nie sprawdzałem wiec nie moge ci powiedziec :? 1395095[/snapback] Da się podłączyć ale tylko jeśli serillel jest w wersji 2.0 Do Abitów NF7-S standartowo dodawane były serillele w wersji 1 więc tylko HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 A da się za pomocą seriallei podłączyć CD-Rom do SATA? 1395051[/snapback] A po kiego CDrom pod Sata? Przecież CDRom ma tak małą predkość że nawet nie potrafi wykorzystać mozliwości ATA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 moge ci powiedziec bo probowalem z nagrywarka :-) tylko ze: -jak masz dysk na sata i cd-rom to nie da rady zbotowac z cd-romu -nie da rady na przejsciowce wypalic cd -jeszcze paimetam ze byl jakis problem ale nie pamietam, wiec raczej bez sensu podlaczac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Dajcie sobie spokój z tym serillel...Podłączcie to tradycyjnie i bedzie grało. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) moge ci powiedziec bo probowalem z nagrywarka :-) tylko ze: -jak masz dysk na sata i cd-rom to nie da rady zbotowac z cd-romu -nie da rady na przejsciowce wypalic cd -jeszcze paimetam ze byl jakis problem ale nie pamietam, wiec raczej bez sensu podlaczac... 1397519[/snapback] Bazdury gadacie kolego :wink: Mam podłączoną Toshibę SDR-5372B i nagrywam płytki CD/DVD bez problemu. Co do bootowania to nie przypominam sobie, ale po podpięciu do kanału pierwszego moja Toshiba mogła bootować kompa. Jedyne co musiałem zrobić to odciąć jeden wystający element z molexa bo zahaczał o Serillel'a. Na razie jedyną wadą Serillel'a jest to że nie działa tryb Stand-By S3, komputer nie może się wybudzić. Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...