MaxBlack Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Witam. Posiadam monitor LCD Samsun710T, podlaczony jest z R9200 (128b, 64MB, Gigabyte, no-oc ;) ) po przez kabel DVI (oryginalny dostarczony z monitorem). W wiekszosci grach (np. America's Army, HL2:DM, itp) wystepuje taki efekt dragania calego obrazu (przesowa sie w calosci o 1-2px w rozne strony!), robia sie tez takie 'smieci' na ekranie (biale pixele, linie, itp - jakby zaklocenia), czesto obraz gasnie calkowicie na 2-3s! :mur: Przy jednej aplikacji okienkowej (World Wind 1.2 - NASA, czy cos takiego) ktora wymaga duzo od karty graficznej (moze tez procka?) wystepuje podobny 'efekt'. Gdy przyslonilem to okno innym, bylo to samo, natomiast gdy przesunalem to okno poza brzegi ekranu to sie poprawialo (tak samo gdy okno bylo mniejsze). Wyglada to jakby karta graficzna niewyrabiala (przez to, ze gasnie)... Problem ten wystepuje tylko na DVI, natomiast na DSUB jest OK. Rozdzielczosc przwaznie 1280x1024@60, na mniejszych jest to samo... I teraz nie wiem czego to jest wina? Karta graficzna, kabel, LCD?? Ma (mial?) ktos podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ja bym tam pożyczył jakąs kartę grafiki albo np ze sklepu wziął na sprawdzenie(kaucja) np. GF4(tanie są) i założył i zobaczył co jest. Może sterowniki zmień.... Jak miałem kiedyś radka7000, to nawet na Crt wyskakiwały mi białe kropki gdy go chciałem nawet minimalnie skręcić, po prostu były i to nawet kilkadziesiąt..... U mnie owszem monitor gaśnie na 2-3s ale tylko gdy zmieniam rozdzielczość:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...