szogo Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Mam taki problem ze w Windzie w managerze urzadzen nie chce mi sie wloczyc udma na dysku(baracuda 60) jak rowniez na dvd czy cdrw...jako ze baarcuda cos zaczela dziwnie dzialac(byla wpieta na raida a slyszalem ze cos sie moze krzaczyc na raidzie) to podpiolem pod pierwszy kontroler i dziala na slave(sama na masterze nie ma nic). Mam jeszce stary dysk samsung 4 giga i on jest wpeity do raida(na nim jest system). Jesli ktos wie co moze byc przycyzna prosze o odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Sprawdz ustawienia kontrolera w biosie, pewnie jest ust. na pio4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Własnie caly "myk" w tym ze w biosie jest UDMA wlaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 moze sprobuj zresetowac bios, jezeli to nie pomoze to moze reinstall systemu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Po pierwsze taśma 80 żył. Po drugie jak masz kolorowe wtyczki (w tej taśmie) to podłączaj je tak: -czarna do mastera -szara do slave'a -niebieska do mobo Tak powinno wszystko działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Można jeszcze przeinstalować kontroler HDD w windze trzeba go najpierw skasować/usunąć i zrestartowąć system który powinien wykryć go zpowrotem i ustawić właściwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 dma czy UDMA ? zdecyduj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Jeśli to MOBO na Via to koniecznie zainstaluj 4in1, jeśli na Intelu to poszukaj posta na forum o DMA i Intelu 845 - będzie tam nazwa programiku który wymusza DMA na chipsetach intelowskich. Co do Barracudy na pierwszym kanale chodzacej jako slave to zobacz jak masz ustawione zwory :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No to po kolei bo wlasnie wrocilem;) adnet:W opisie mam abit bx133 czyli odpada:) a co do slave to ja wiem ze zworki sa ustawione na slave po prostu chcialem jak najjasniej zademonstrowac moj problem RUsh:oczywisice DMA przepraszam mikaelus:tasme mam zwykla 40 zylowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 dma .. no to masz jakas kupe w windzie :) ja nie pomoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Mam taki problem ze w Windzie w managerze urzadzen nie chce mi sie wloczyc udma na dysku(baracuda 60) jak rowniez na dvd czy cdrw...jako ze baarcuda cos zaczela dziwnie dzialac(byla wpieta na raida a slyszalem ze cos sie moze krzaczyc na raidzie) to podpiolem pod pierwszy kontroler i dziala na slave(sama na masterze nie ma nic). Mam jeszce stary dysk samsung 4 giga i on jest wpeity do raida(na nim jest system). Jesli ktos wie co moze byc przycyzna prosze o odpowiedz. Mialem to samo na ECS K7S5AL. Wina lezala po stronie AmiBIOS'u ktory nie mogl ni cholerty odpalic UDMA. Sciagnalem nimi port IDE dla mojego chipsetu (SIS735) i wszystko jest spox - moja Barracuda 80Gb wyciaga do 60 mega przy buforowanym zapisie lub odczycie. Poszukaj moze dla Twojej plyty jest tez cos takiego. PS. Dla Abita tez widzialem gdzies cos takiego: sprobuj poszukac na grupie dyskusyjnej na www.ocworkbench.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...