Skocz do zawartości
zariro

Wymiana Glowicy Laserowej W Wieży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam w domu dobrego wysłużonego TECHNICS SC-EH750

Problem jest taki, że ostatnimi czasy zacząłem odtwarzać na nim dużo CD-R i w jakimś momencie zaczął przeskakiwać najczęściej na utworkach znajdujących się na początki płyty.

Nie przejmowałem się zbytnio bo tłoczone czytał bez zarzutu...... do czasu, teraz mogę zapomnieć o słuchaniu CD. Wczytuje wszystkie płyty- i tłoczone, i CD-R, ale przy odtwarzaniu co chwilę przeskakuje.

Czyszczenie płytą nic nie dalo, wyczyściłem ręcznie, dalej to samo, prawdopodobnie czeka mnie wymiana lasera.

Jeśli ktoś już to robił, proszę o porady, może ktoś zna linki do ciekawych stron na ten temat. Najbardziej interesuje mnie gdzie mogę znaleźć głowicę laserową do tego sprzętu i ile to by wyniosło.

Może jest coś jeszcze co może być za to odpowiedzialne. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laser można wyczyścić jeszcze ściągając soczewkę i czyszcąc pryzmat, który jest pod nią, z czasem kurz tez tam osiada, jeśli to nie pomoże będziesz musiał kupić nowy (chyba jedynie w serwisie takie cos dostaniesz). Uważaj jak będziesz zdejmował soczewkę zrób wcześniej gdzieś na obudowie kreseczki żeby potem przykręcając soczewkę była w tym samym miejscu, co przed zdjęciem. Soczewkę odkręca się za pomocą śróbek z cala ta obudowa. No i chyba jeszcze musisz jakieś kabelki tam odpiąć.

POWODZENIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi