kain Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 http://allegro.pl/showitem.php?item=8040670 8O Coś mi się to nie widzi sam nie wiem dlaczego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 A czemu nie? Mnożnik 6, FSB175 MHz, seria AKBA. Wszystko w jak największym porządku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 http://allegro.pl/showitem.php?item=8040670 8O Coś mi się to nie widzi sam nie wiem dlaczego :Pnie widzę nic dziwnego. Fido ma (albo miał ) 600 która na 1000 biegała przy 1,7 V bodajrze... A że magistrala wysoka to nic. Tristan swojego 650 też na 169 puszczał przy normalnym mnożniku. Dla mnei to jak najbardziej możliwe. Szczególnie że jeszcze gościu jak dobrze pamiętam nie podał przy jakim V i jakim chłodzeniu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 (edytowane) No to mnie zaskoczyliście :) Chyba się zastanowię czy go nie wziąć. Jak się ma wydajność durona 600 do mojego PIII? Edytowane 17 Marca 2017 przez kain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No to mnie zaskoczyliście :) Chyba się zastanowię czy go nie <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Jak się ma wydajność durona 600 do mojego PIII?Według tego co przeczytałem na Benchmark, to wydajność jest podobna. http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Dur..._vs_thbird.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No to mnie zaskoczyliście :) Chyba się zastanowię czy go nie <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Jak się ma wydajność durona 600 do mojego PIII?NIekręcony to byłby chyba na podobnym poziomie, ale jak byś go skręcił nafsb 175, to powinien on być nawet szybszy od tb1000 ze wzglęu na swoją magistralę. Ale trzeba doliczyć jeszcze koszt zakupu ddr, chyba że też mnożnikiem pojedziesz w góre...Ja bym się poważnie zastanowił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No to mnie zaskoczyliście :) Chyba się zastanowię czy go nie <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Jak się ma wydajność durona 600 do mojego PIII?Według tego co przeczytałem na Benchmark, to wydajność jest podobna.http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Dur..._vs_thbird.html Po co mu porównanie do Thunderbirda jak ma PIII? No właśnie, PIII na Slot`a czy socket`a? Jeżeli jest ten proc na rdzeniu Katmai to bierz Durnia i się nie wahaj !!! Ale potrzebował będziesh jeszcze płyty gł. i ewentualnie pamięci co ponosi za sobą jush znacznie większe koszty i zmniejsza opłacalność zakupu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 hyhy, mooj duren na 150 smiga, az milo, dalej to pamieci padaja :/ ale niedloogo bede mial nowe nanye i wtedy zobaczymy ile yudzwignie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ciekawe jaka koles ma plyte. bo mnie to dziwi, ze stabilnie mu dziala na fsb 175mhz a nie da sie mnoznika zmienic. to co to za plyta? osobiscie nie przychodzi mi nic do glowy. nie przypominam sobie mobo umozliwiajace takie wysokie fsb i bez zmiany mnoznika. 175mhz fsb to musi byc dobra plyta, a dobre plyty maja mozliwosc zmiany mnoznika. jak sie myle :P to trudno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 NIekręcony to byłby chyba na podobnym poziomie, ale jak byś go skręcił nafsb 175, to powinien on być nawet szybszy od tb1000 ze wzglęu na swoją magistralę. Ale trzeba doliczyć jeszcze koszt zakupu ddr, chyba że też mnożnikiem pojedziesz w góre...Ja bym się poważnie zastanowił... W sumie to nie do końca chodzi o wydajność :-) Mojego PIII mogę bez problemu sprzedać za 200 zł, troche jeszcze dostanę za płytę i ram. W sumie uzbierałobym na tego durona i dobrą płytę główną w którą kiedyś tam (czytaj: jak będzie kosztował mniej jak 100 zł :P) wsadziłbym jakiegoś Athalona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 podajże Xan miał durnia na 166 :) - według mnie jest to możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Ale trzeba do tego duraka mieć dobrą płytę z dzielnikiem 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ciekawe jaka koles ma plyte. bo mnie to dziwi, ze stabilnie mu dziala na fsb 175mhz a nie da sie mnoznika zmienic. to co to za plyta? osobiscie nie przychodzi mi nic do glowy. nie przypominam sobie mobo umozliwiajace takie wysokie fsb i bez zmiany mnoznika. 175mhz fsb to musi byc dobra plyta, a dobre plyty maja mozliwosc zmiany mnoznika. jak sie myle :P to trudno :) Zależy od chipsetu: moje MoBo ma 168 (albo 169)max a nie ma możliwości zmiany ratio- ale dlatego, że jest na KT133, a dopiero kt133a miały mnożnik w biosie :( Bywały oczywiście wyjątki(Asus), ale on miał zmianę mn. i nap. na DIP'ach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 ciekawe jaka koles ma plyte. bo mnie to dziwi, ze stabilnie mu dziala na fsb 175mhz a nie da sie mnoznika zmienic. to co to za plyta? osobiscie nie przychodzi mi nic do glowy. nie przypominam sobie mobo umozliwiajace takie wysokie fsb i bez zmiany mnoznika. 175mhz fsb to musi byc dobra plyta, a dobre plyty maja mozliwosc zmiany mnoznika. jak sie myle :P to trudno :) Zależy od chipsetu: moje MoBo ma 168 (albo 169)max a nie ma możliwości zmiany ratio- ale dlatego, że jest na KT133, a dopiero kt133a miały mnożnik w biosie :( Bywały oczywiście wyjątki(Asus), ale on miał zmianę mn. i nap. na DIP'ach... Gigabyte Ga7VA, ta płyta nie obsługuje zmiany mnożnika ,ale obsługuje taką wysoką magistrale. Jutro powinienem mieć VAX to zobaczymy co Duron potrafi ;). Chłodzenie jest dość dobre ,bo jest chłodzony cieczą. Jak ktoś chce testy wydajności i testy w sandrze to proszę o kontakt. Z chęcią bym się zamienił na jakiegoś XP, albo na jakiś dysk z moją dopłatą. Napięcie na procesorze to bodajrze 1.85V zapewne chodził by na mniejszym ,ale jeżeli Gigabyte daje max +10% to 1.65V to trochę mało a tak to ołówkiem podwyższyłem odrazu do 1.85. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Moj Duren chodzi stabilnie na 6x175 :) a raczej chodzil bo od kad mam druga kostke pamieci to juz nie jest tak pieknie :( teraz tylko tak jak w podpisie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...