TURTLE Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Witam, z reguły nie mam zwyczaju wylączać komputera i chodzi on u mnie 24h. Lecz ostatnio nic sie nie sciągało. Komputer włączam i co...sprawdzanie sponośći danych. Indeksuje mi cała mase plików. Nie wiem co to oznacza. ale robi tak z każdym dyskiem i partycją. Za każdym razem przy starcie. Jest to troche denerwujące. Czy ktos z was wie jaka może byc tego przyczyna? System Do Win Xp Sp.2 a komputer jak w podpisie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Jeżeli to dysk na sata to problem częściowo da się rozwiązać przez nowy bios i nowe stery do sata (miałem to samo na Asusie A7N8X Deluxe), częściowo bo sprawdzał nie raz za razem a raz na pięć razy :). Kontroler silicon image na asusie nie lubił się z Caviarami. Ale po przesiadce na to co mam w podpisie problem ustał, czyli jak pisałem problem to kontroler dysków zastosowany na asusie. Pozdrawiam. EDIT: Hmmm.. tyle ze Twoja płyta nie ma sata... Ale może zmiana biosu i stery coś pomogą. Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez Ulv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Mem test lub/i program ze strony caviara (bardzo fajny diagnostyczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Skrec kompa na normalne ustawienia - szczegolnie pamieci, jesli sa krecone i zobacz co sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...