ZapiUs Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, nie mogę się uporać z pewnym problemem jakim jest zmiana rozdzielczości oraz próby włączania gier. Podczas zmiany rozdzielczości na inną niż 1024/768 kończy wyłączeniem ekranu oraz ukazaniem się komunikatu: video mode not supported. Dokładnie tak samo jest z grami. Gdy zainstaluje najnowsze sterowniki do karty graficznej (GeForce2 MX400 64MB) wszystko jest ok. do momentu ponownego uruchomienia komputera wtedy wszystko wraca tak jak było czyli nadal występuje błąd. Posiadam monitor Samtron 51S zainstalowałem do niego najnowsze sterowniki ale to także nic nie dało. Może ktoś wie co mam zrobić ?? Nie będę przecież za każdym ponownym uruchomieniem komputera instalował sterowniki do karty graficznej Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez ZapiUs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jak masz jakies Detonatorki, to Panel sterowania-> Ekran-> Ustawienia-> Zaawansowane-> GF2 MX400-> Zmiana czestotliwosci odswiezania Zaznacz: "Zmiany czestotliwosci odswiezania" i dla rozdzielczosci 640x480, 800x600 i 1024x768 ustaw takie, ktore potrafi wytrzymac twoj monitor. Mozesz je sprawdzic przestawiajac kolejno dla kazdej z tych rozdzielczosci czestotliwosc odswierzania na zakladce Panel sterowania-> Ekran-> Ustawienia-> Zaawansowane-> Monitor W 640x480 i 800x600 powinien dac rady na 100Hz, w 1024x768 moze byc problemy ze 100Hz, ale 85Hz powinno byc ok - wszystko da sie sprawdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...