Skocz do zawartości
framling

Plyta Kv8 Pro 3rd Eye

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam problem z plyta abit kv8. wlaczam kompa. pracuje kilka sekund po czym sam sie wylacza. czasem komp startuje i wyswietla komunikat: SYSTEM IS RUNNING IN FAIL-SAFE STATE. PLEASE RECHECK BIOS CMOS SETUP. sprawdzilem wszystkie inne podzespoly wlacznie z zasilaczem (oprocz procka bo nie mam drugiedo). efekt zawsze byl taki sam. kupilem ja w komputroniku wiec odeslalem do reklamacji. odpisali, ze nie ma usterki na plycie i chca ode mnie kosztow przegladu. czy ktos wie co moze byc niesprawne. prosze o odpowiedz. pozdrawiam framling. moj e-mail framling@poczta fm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. mam problem z plyta abit kv8. wlaczam kompa. pracuje kilka sekund po czym sam sie wylacza. czasem komp startuje i wyswietla komunikat: SYSTEM IS RUNNING IN FAIL-SAFE STATE. PLEASE RECHECK BIOS CMOS SETUP. sprawdzilem wszystkie inne podzespoly wlacznie z zasilaczem (oprocz procka bo nie mam drugiedo). efekt zawsze byl taki sam. kupilem ja w komputroniku wiec odeslalem do reklamacji. odpisali, ze nie ma usterki na plycie i chca ode mnie kosztow przegladu. czy ktos wie co moze byc niesprawne. prosze o odpowiedz. pozdrawiam framling. moj e-mail framling@poczta fm.

1396242[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zabardzo wiem o co pytasz :sad: co to jest psu? na plycie mam athlona 64 2800+ na socket 754. pamieci nanya 512 (sprawdzalem 2 inne). wszystkie podzespoly z mojego kompa sprawdzalem u kumpla. chodzily bez problemu. natomiast z jego czesciami moj nie chcial odpalac. moze to cos w biosie? napisz co chcesz wiedziec a chetnie odpowiem. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1396242[/snapback]

ta płyta ogólnie ma troche porąbane podzespoły zasilające albo to kwestia softu..

ja miałem takie cyrki najpierw z tego powodu ze nie podłączyłem CPUfan a później z VDimm - na DFI nie ma już takich rzeczy :lol:

aler ogólnie mobo nie jest zła

radze wejść do biosu i w zakładce Guru odznaczyć (spacją) shutdown (i ew. beep) przy napięciach - to może pomóc.

ogólnie twoj zasilacz nie jest dobry !! ale ja na takim pracowałem pół roku i myślałem że to kwestia zasilacza, więc zmieniłem na ModeComa 550W ale problem pozostał :?

radze póki ta płyta jest w sklepie wymienić ją na coś innego (np. MSI K8N Neo3 lub Neo) bo takich kwiatków możesz mieć wiećej. Ale ogólnie Abit ma też mnóstwo cech których nie mają inni :-P więc tylko się cieszyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za info. problem jednak jest w tym, ze goscie z serwisu komputronik twierdza ze plyta jest w pozadku i ze reklamacji nie uwzglednia. nie ma mowy o wymianie. chca odeslac mi ta sama. tez stawialem na bios ale nie chcialem grzebac. mysle ze poprzestawiali cos w biosie i beda sie upierac ze bylo ok od poczatku i bede musial wybulic za kuriera i serwis tak jak pisze w regulaminie. byl podobny problem z ta plyta wczesniej na tym forum ale nie bylo odpowiedzi i nie wiem jak gosc sobie z tym poradzil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi