Skocz do zawartości
Greg

Zdalny Pulpit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miałem taki pomysł: zrobie sobie Lan-a w pokoju na 2 kompy.Jeden słaby (ale i cichy) będzie programem P2P ssał sobie w nocy i trochę w dzień.Drugim mocniejszym( a zarazem głośniejszy) bedzie do innych celów.Chcę ten pierwszy(brak monitora, klawiatury , myszki) nadzorowac drugim.W tym celu połączyłem je sieciówkami, udało mi sie też uzyskać kontrolę za pomocą zdalnego pulpitu, ale... no właśnie... Uruchamiając pierwszy musze wklepywać hasło(wymagane przy łączeniu sie zdalnym pulpitem), nie mogę go wyłączyć drugim kompem. Jak to ominać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego Domik. Menedżer zadań na otwartym zdalnym pulpicie pochodzi z kompa z którego steruje drugiego.Ale o tym poleceniu zamknięcia to jest myśl. Tylko co zrobić abym nie musiał podpinać monitora i klawiatury TYLKO do w pisania hasła przy logowaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wpisywania hasla, to proponuje automatyczne logowanie - mozna to wlaczyc programikiem XTweaker autorstwa SGJ (do sciagniecia na jego stronce).

Edit:

Start->Uruchom: CMD [ENTER]

Jak sie uruchomi konsola, to wpisz SHUTDOWN i zobaczysz liste parametrow, z jakimi mozna wywolac to polecenie.

Prawdopodobnie "SHUTDOWN -S" zamyka system.

Mozna tez sprawdzic: "SHUTDOWN -S -M \\nazwa_kompa_w_sieci" - to powinno zamknac kompa zdalnie, ale nie bardzo wiem jak nadac potrzebne do tego uprawnienia - standardowo dostaje odpowiedz "Odmowa dostepu". Nie chce mi sie szukac w ustawieniach a pomoc wywalilem :)

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mam co chciałem :) Domik. Menedżer sie uruchamia , ale brak w nim możliwości wyłączenia komputera.Pozostaje tylko wiersz poleceń , mnie wystarczy.A i dzięki za programik, ULLISSES. Spełnił moje oczekiwania.Dziękuje all i narka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi