Skocz do zawartości
foxter11

Jaki Dysk Kupić I Czy Będzie Działał...?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo ważne i pilne pytanie.. Otóż zamierzam kupić nowy dysk-najlpeiej 160GB-W grę wchodzą WD,MAXTOR i Seagate-ewentualnie może być 80GB... Nie wiem czy ten dysk będzie w całoości wykrywany przez moją płytę głowną-ASUS Via A7V133 ?? (u kumpla na innej wprawdzie plytce ale z tego samego roku nie chce wykryc 20GB-Part. Man. to wykrywa le jak cos sie tam wrzuca to sa blędy)

POMOCY !! prosze o odpowiedź najlepiej na maila foxter11@o2.pl albo na forum-na ktorym rzadko bywam-modem:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem, po co ludziom takie wielkie dyski...?

Nie lepiej jakis 40-80 + nagrywarka DVD..?

Nie dawno aktualizowalem bios w podobnym sprzecie (z tych lat) u mojej kuzynki (bo nie widzial mojej 80) i po aktualizacji widzi dyski do 128GB. Nie wiem wiec, czy znajdzie sie bios, ktory zobaczy cos wiecej na tej plycie.. ale nie zaszkodzi poszukac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem, po co ludziom takie wielkie dyski...?

Nie lepiej jakis 40-80 + nagrywarka DVD..?

moze nie kazdy ma ochote grzebac w plytach zeby cos znalesc, czas dostepu do ulubionej mp3 kilka min zamiast kilka ms ;p albo zgrywa material z kamery itp :-)

nie wiesz ze "wieksze jest lepsze" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie kazdy ma ochote grzebac w plytach zeby cos znalesc, czas dostepu do ulubionej mp3 kilka min zamiast kilka ms ;p albo zgrywa material z kamery itp :-)

nie wiesz ze "wieksze jest lepsze" ;-)

1398981[/snapback]

A poza tym jak masz osiedlową sieć (100Mbit) to plac potrzebny bardzo :D

Nie ma czasu latać do sklepu po płyty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągam temat na wierzch :)

O jakiej maksymalnej pojemności uciąga wam ta płyta dyski ATA?

Słyszałem że w starszych płytach raczej nei ma problemu z dyskami do 160 gb,ale juz powyżej to sie zaczynają. A ja wolałbym kupić jakieś 250gb :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi